7 redenen om de Bunkerdag in ‘s-Gravenzande te bezoeken

Cultuur
Een eerdere editie van Landelijke Bunkerdag. Ook in 2023 kom je op de meest verrassende plekjes onder leiding van een gids.
Een eerdere editie van Landelijke Bunkerdag. Ook in 2023 kom je op de meest verrassende plekjes onder leiding van een gids. (Foto: Archief)

Tijdens de landelijke Bunkerdag, op zaterdag 3 juni, maar ook nog op zondag 4 juni 2023, is het Bunkerpark Sperre Arendsduin in ‘s-Gravenzande het hele weekend open. 

Wij zetten zeven redenen op een rij om er dat weekend een bezoekje te brengen.

1. Het is er mooi
Bunkerpark Sperre Arendsduin staat bekend als een prachtig, vredig park. Hier zit je dus goed voor een mooie wandeling, zeker bij goed lenteweer.

2. Er staan intrigerende bouwwerken
In het bunkerpark staan vier intrigerende militaire betonnen bouwwerken, verborgen in het groen. Spot jij ze alle vier? Er is een manschappenbunker voor 10 personen, die grotendeels is ingericht. Een nauwelijks zichtbare geschutsbunker, met een in oude staat herstelde nooduitgang. In de afgelopen periode is er een onder de grond verdwenen 2-persoons mitrailleur tobruk uitgegraven. En tot slot staat er een voormalig keukengebouw.

3. De kolossale ‘Diamant’
Op de parkeerplaats staat zaterdag 3 juni ter bezichtiging een kolossale en unieke Amerikaanse vrachtwagen van het merk ‘Diamant’, gebruikt voor het vervoer van tanks. Dat zie je niet iedere dag.

4. Shoppen bij Intratuin
Het bunkerpark ligt achter de Intratuin aan de Monsterseweg in ‘s-Gravenzande en is te bereiken via de Intratuin-winkel en door het tuincafé. Ben je er toch, dan kun je meteen een paar mooie planten shoppen, of andere accessoires voor in en rond de tuin of je balkon.

5. Gratis parkeren
Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Het is ook in dat opzicht dus een ontspannen uitstapje.

6. Er zijn rondleidingen
Ervaren gidsen vertellen je alle ins en outs over Bunkerpark Sperre Arendsduin. Ook wie dacht alles al te weten over WOII, komt gegarandeerd nog meer te weten. En hoe interessant zijn de historische feiten uit je eigen regio?

7. Er draait een film
Er draait tijdens de Landelijke Bunkerdag ook een film in het voormalige keukengebouw, voor jong en oud, die veel verduidelijkt. Een goede gelegenheid om je (klein)kinderen iets bij te brengen over deze belangrijke periode uit onze geschiedenis!

Locatie en openingstijden

Navigeer naar de Intratuin in ‘s-Gravenzande, Monsterseweg 129. Bunkerpark Sperre Arendsduin is zaterdag 3 juni open van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 4 juni van 13.00 tot 16.00 uur. 

Tickets

Voor toegang is er een Bunkerdag-ticket nodig: €7,50 voor personen van 13 jaar en ouder, €4 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, kinderen onder de 4 jaar gratis. Met het ticket kun je zaterdag 3 juni meerdere bunkerlocaties bezoeken. Let op: je kunt hier alleen contant betalen. Kijk voor meer informatie op www.bunkerdag.nl.

Op zondag 4 juni is toegang voor kinderen tot 18 jaar gratis en betalen volwassenen €4.