Verras jouw geliefde met een gratis Valentijnsberichtje in de krant!

Cultuur
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

De romantiek in Westland kan wel een boost gebruiken, volgens een onderzoek van The Perfect Wedding naar de meest romantische gemeenten van Nederland. Gemeente Westland scoort hierin rapportcijfer 6,3. Ter vergelijking: in buurgemeenten Rijswijk en Delft (elk een 7,2) gaat de liefde een stuk meer over rozen. Om een handje te helpen, plaatst Nieuwsblad Westland in de editie van 14 februari op Valentijnsdag gratis de mooiste liefdesverklaringen. Dus: stuur jouw Valentijnsbericht in naar redactie.westland@rodi.nl en verras je geliefde!

The Perfect Wedding vergelijkt gemeenten met elkaar om te bepalen hoe romantisch ze zijn aan de hand van zes factoren: hoeveel bloemisten, chocolatiers en juweliers er in een gemeente te vinden zijn, het aantal ‘romantische’ uitgaansgelegenheden (zoals een museum, bioscoop, zwembad, café, hotel of restaurant), de hoeveelheid openbaar groen en water en historische gebouwen, het aantal huwelijken, meldingen van overlast én het aantal echtscheidingen. Vooral de romantiek van de omgeving weegt zwaar.


Gemeente Westland staat ergens onderaan de bovenste helft van de ranglijst met een 6,3, op gelijke hoogte met Vlaardingen en Maassluis. Naast Rijswijk en Delft doen ook Den Haag en Rotterdam het beter. Alleen Midden-Delfland is nog een tikkie minder romantisch dan Westland. 

Oproep

Woon je in het Westland en wil je je (geheime) liefde verrassen met Valentijn? Stuur jouw romantische kreet, gedicht of brief van maximaal 80 woorden (minder mag ook) in naar de krant. Dat doe je door te mailen naar redactie.westland@rodi.nl, met in het onderwerp ‘Liefde in Westland’. Doe dit vóór maandag 12 februari 16.00 uur. Een foto meesturen mag, maar hoeft niet.