Nieuwe serie Klassiek Bij Barth start met strijkkwartet

Cultuur
Het Vecinos Strijkkwartet geeft het eerste klassieke concert bij Bij Barth.
Het Vecinos Strijkkwartet geeft het eerste klassieke concert bij Bij Barth. (Foto: PR)

Binnenkort introduceert Bij Barth iets nieuws in de Bartholomeuskerk: een jaarlijkse serie klassieke concerten. Op zondagmiddag 26 mei om 15.00 uur is het eerste concert in deze reeks.

Met Klassiek Bij Barth hoopt Bij Barth een mooie traditie op te bouwen. Het eerste concert in deze serie vindt plaats met het Vecinos Strijkkwartet.

Leden

Het Vecinos Strijkkwartet bestaat uit eerste violist Hans van Haarst, tweede violiste Esther Papma, altviolist Marijn Zuurmond en celliste Sandra Desabandu. Violist Hans van Haarst begeleidt koren en operettes en maakte 35 jaar deel uit van het Residentie Orkest. Esther Papma studeerde viool aan het Conservatorium in Rotterdam en speelt bij verschillende professionele orkesten. Marijn Zuurmond is op 10-jarige leeftijd begonnen met vioolspelen. Hij volgde diverse masterclasses en speelde onder andere in het Nederlands Studenten Orkest. Sandra Desabandu studeerde cello aan het Conservatorium in Rotterdam, ook studeerde zij veel kamermuziek en speelde onder meer in het Nationaal Jeugd Orkest.

Gevarieerd programma

Deze middag spelen zij een gevarieerd programma met werken van diverse componisten; de Petite Suite, deel 4, ballet van Claude Debussy, het strijkkwartet Opus 76, nr. 2 van Joseph Haydn, Crisantemi van Giacomo Puccini en het strijkkwartet KV 157 van Wolfgang Amadeus Mozart.

De toegangsprijs bedraagt € 15,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bijbarth.nl.

Info op een rij

Datum: zondag 26 mei
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Bartholomeuskerk, Voorstraat 109, 2685 EK Poeldijk
Toegangsprijs: € 15,=