Opnieuw met Kerst in de rij voor een lekkere kalkoen

Nieuws
"Duco Tuinenga (l) en Cor Holtman blazen een oude traditie nieuw leven in." (Foto: "Glenn Mostert Fotografie")

Voor de iets oudere Westlander was het een jaarlijks terugkerend festijn. Met Kerst in de rij voor een kalkoen van Piet van Veen. Deze traditie krijgt een nieuw leven ingeblazen. Westlanders Duco Tuinenga en Cor Holtman zijn namelijk gestart met de onderneming LekkereKalkoen.nl.

Duco en Cor zijn in het dagelijks leven beiden ondernemer en leerden elkaar tijdens een busreis naar een festival kennen. Duco: “Het klikte het zo goed, dat we elkaar uitdaagden om samen nog een onderneming op te starten. De vraag was echter: wat is een goed idee? Veel ideeën sneuvelden, totdat Cor met het idee kwam om kalkoenen te verkopen. Cor is vroeger ook in die branche werkzaam geweest. Dit leidde uiteindelijk tot LekkereKalkoen.nl.”

Oude traditie

De ondernemers zijn geboren en getogen Westlanders. “Een schitterende omgeving, waar hard wordt gewerkt. We kunnen wel zeggen dat we trots zijn op de omgeving waar wij vandaan komen. Ons bedrijf hebben we uiteraard ook hier opgericht. Het was dan ook heel bijzonder erachter te komen dat er vroeger in het Westland al een bekende kalkoenverkoper was, namelijk Piet van Veen. Volgens zeggen stond het net voor kerst rijen dik voor zijn zaak, allemaal Westlanders die bij hem hun bestelde kalkoen kwamen ophalen. Deze traditie blazen we dan ook graag nieuw leven in.”

Online verkoop

De verkoop van de kalkoenen gaat uitsluitend online. “Klanten kunnen hun bestelling online doen via onze webshop. Hier kan gekozen worden uit diverse kalkoenen van verschillende gewichtsklasse. Eenmaal gekozen rekent de klant online af en ontvangt vervolgens een bon dat tevens het afhaalbewijs is. Het afhalen vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 december, tussen 9.00 en 18.00 uur. Afhankelijk van de drukte wordt er op vrijdag 21 december misschien nog een extra afhaaldag gerealiseerd. De klant wordt in de week voorafgaand aan het afhaalweekend via de mail op de hoogte gebracht over de locatie.”

ALS Westland

Op LekkereKalkoen.nl zijn rauwe, gegaarde en gevulde kalkoenen of gekruide en gevulde kalkoenen te koop. Ook verkopen de heren losse biologische vullingen en een thermometer. Bij elke kalkoen wordt ook uitgebreid stappenplan voor de beste bereidingswijze geleverd. Een mooi detail is, dat de onderneming voor elke verkochte kalkoen 1 euro doneert aan ALS Westland. Duco: “Reden hiervoor is dat enkele vrienden van ons een dierbare aan ALS hebben verloren. Wij doen graag iets voor hen terug.”

Kalkoenen die voor 18 december besteld zijn, kunnen gegarandeerd geleverd worden. Voor bestellingen na deze datum hangt het af van de nog aanwezige voorraad. Bestellen kan via www.lekkerekalkoen.nl. Mensen die niet over het internet beschikken, kunnen contact opnemen via 0655320404. Afhaaldata zijn zaterdag 22 en zondag 23 december. De klant krijgt in de week hiervoor bericht over de precieze locatie, die sowieso in het Westland zal zijn.