ZWOL introduceert nieuwe pils tijdens Koningsdag

Nieuws
Brouwer Ad Zwinkels met ZWOL’s Westlands Pils.
Brouwer Ad Zwinkels met ZWOL’s Westlands Pils. (Foto: PR)

Westlands speciaalbier is inmiddels in ruime getale in de lokale slijterijen verkrijgbaar, maar Westlands pils was er nog niet. Westlandse Bierbrouwerij ZWOL brengt daar verandering in; tijdens Koningsdag 2023 in Monster introduceert de lokale brouwerij ‘ZWOL Westlands Pils’.

Marty Olsthoorn van ZWOL is trots op de introductie: “Pils is en blijft de meest gedronken biersoort in Westland, wij vonden het tijd dat Westland ook haar eigen pils zou krijgen.” ZWOL brouwer Ad Zwinkels geeft aan dat de keuze voor het winnende recept voor de hand lag: “We weten dat in Westland twee merken pils het meest populair zijn, Heineken en Hertog Jan. Het ene pils is iets bitterder en het andere juist iets zoeter. ZWOL Westlands Pils zit er qua smaak nét tussenin en is dus een Westlandse allemansvriend.”

Het nieuwe Westlandse pils zal niet in flesjes verkocht gaan worden maar enkel op fust: “Wij hebben dit bier exclusief beschikbaar voor Westlandse horeca, bedrijfskantines en feesten en partijen,” aldus Olsthoorn. “Na de vuurdoop in Monster gaan we de rest van de regio veroveren.”

Het nieuwe bier zal voor het eerst geschonken worden in de officiële bar van Koningsdag 2023 op het plein in Monster, bemand door de vrijwilligers van OJOS.