Bouwvakker uit Wateringen veroordeeld vanwege roekeloos rijgedrag

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Ende Media)

Een bouwvakker uit Wateringen, Cristian B. (27), is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een rijontzegging van twee jaar na een ernstig verkeersongeluk op 13 februari 2021. B. reed dronken over de N222 in Naaldwijk, slipte in de ijzige omstandigheden, en botste tegen een Mercedes op de andere rijstrook.

De rechtbank oordeelde dat B. roekeloos reed en schuldig was aan het ongeval. Het slachtoffer, de bestuurder van de Mercedes, liep ernstige verwondingen op, waaronder een gebroken wervel en twee breuken in zijn voet. De man is twee keer geopereerd en ervaart nog steeds pijnklachten.

Twee keer toegestane hoeveelheid

Uit de alcoholtest bleek dat B. twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Ondanks de slechte weersomstandigheden, met sneeuw en ijzel, reed hij met hoge snelheid. Hoewel B. betwistte dat hij 136 kilometer per uur reed, zoals vastgesteld door de politie, nam de rechtbank aan dat de snelheid te hoog was.

De opgelegde celstraf van zes maanden was iets lager dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat acht maanden had gevraagd. De rechtbank hield rekening met de ouderdom van de zaak, die inmiddels drie jaar oud is.

Bron: AD.nl.