Westlandse basisscholen helpen met 1,3 miljoen bloembollen planten

Onderwijs
Het contact met natuur draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en maakt kinderen creatiever, slimmer en fitter.
Het contact met natuur draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en maakt kinderen creatiever, slimmer en fitter. (Foto: Bulbs4Kids)

Dit seizoen steken 2150 klassen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden de handen uit de mouwen om maar liefst 1,3 miljoen bloembollen te planten. Ook scholen in Westland doen mee.

De basisscholieren die meedoen worden uitgerust met bloembollenpakketten van Bulbs4Kids. Met deze actie leren zij de kneepjes van het planten, waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.

Pakket

Elke klas ontvangt een Bulbs4Kids-pakket met 600 bloembollen, waarmee schooltuinen worden omgetoverd tot kleurrijke bloemenprachten. Het educatieve lesmateriaal van Bulbs4Kids zorgt ervoor dat kinderen op een speelse en leerzame manier vertrouwd raken met bloembollen.

De 2150 pakketten worden verspreid over zes landen, waarvan 450 voor Nederlandse basisscholen.

In Westland doen Blink in ‘s-Gravenzande, de Bernadetteschool, de Regenboog, Montessorischool Naaldwijk en S.B.O. De Diamant in Naaldwijk en WSKO Verburch-hof in Poeldijk mee.

Gouden bloembol

Het Bulbs4Kids-pakket bevat alles wat nodig is om kinderen te laten zien hoe bloembollen uitgroeien tot prachtige bloemen: bloembollen, gereedschap, werkboekjes en docentenondersteuning. Een spannende foto- en videowedstrijd, waarbij de Gouden Bloembol 2024 als hoofdprijs wordt uitgereikt, maakt het planten van de bollen nog boeiender.

Gezondheidsvoordelen

Bulbs4Kids gelooft sterk in de gezondheidsvoordelen van groen voor kinderen. Het contact met natuur draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en maakt kinderen creatiever, slimmer en fitter. Door 2150 gratis pakketten aan te bieden aan basisscholen wil Bulbs4Kids kinderen de kans geven om de natuur te ontdekken en te genieten van bloembollen in volle bloei.

Meer info: www.bulbs4kids.com.