Lorenzo van den Bogert schilderwerken werkt netjes en communicatief

Partnerbijdrage
De jonge ondernemer levert het hele pakket aan schilder-, behang- en spuitwerk.
De jonge ondernemer levert het hele pakket aan schilder-, behang- en spuitwerk. (Foto: NovaDay Fotografie)

Deze maand is Lorenzo van den Bogert een jaar bezig als allround schilder. “Mensen blij maken met mooi werk, zodat ze een volgende keer weer bellen”, daar gaat het om bij de 25-jarige vakman, die zijn werk meer als een passie ziet. Niet voor niets wordt zijn bedrijf omschreven als ‘met een passie voor schilder-, behang- en spuitwerken’.

Door Rianne Dekker

Deze maand is Lorenzo van den Bogert een jaar bezig als allround schilder. “Mensen blij maken met mooi werk, zodat ze een volgende keer weer bellen”, daar gaat het om bij de 25-jarige vakman, die zijn werk meer als een passie ziet. Niet voor niets wordt zijn bedrijf omschreven als “met een passie voor schilder-, behang- en spuitwerken”.

Lorenzo kwam op 15-jarige leeftijd in aanraking met het schildersvak. Best bijzonder, omdat de animo hiervoor zeker bij jongeren niet al te groot was en is. “De afgelopen jaren zijn jongeren gestimuleerd om door te leren. Hierdoor merk je dat je een tekort krijgt aan mensen die met hun handen werken. Ik was sowieso niet iemand die goed kon leren. Ik vond het niet leuk om lang achter de computer te zitten, ik wilde iets doen met mijn handen. Toen ben ik het schildersvak gaan proberen, en dat was een schot in de roos. Je ziet snel resultaat en maakt mensen blij. Daar houd ik van.”

In de vingers

Lorenzo is onder aan de ladder begonnen bij een succesvol schildersbedrijf. “Je loopt dan met iedereen in het bedrijf mee. Als je het snel oppakt en in de vingers hebt, krijg je vanzelf meer verantwoordelijkheid en eigen klussen. En dat was bij mij het geval.” Ondertussen deed hij ook de vierjarige BBL schildersopleiding, waarbij hij een dag in de week naar school ging en vier dagen werkte. “Ik heb hier mijn benodigde diploma’s gehaald, maar de praktijk was de beste leerschool.”


Lorenzo is nu een jaar bezig. - NovaDay Fotografie

Na tien jaar vond Lorenzo het tijd geworden om voor zichzelf te gaan beginnen. “Zo heb ik alles in eigen hand en ben ik van A tot Z bij alles betrokken”, zo zegt hij. “Daarbij speelde ook nog mee, dat ik uit een echte ondernemersfamilie kom!”

De jonge ondernemer levert het hele pakket aan schilder-, behang- en spuitwerk voor zowel particulieren als bedrijven, en neemt kleine en grote opdrachten aan. Ook voor buiten schilderwerk draait hij zijn hand niet om. Hij gebruikt hiervoor de beste materialen. Voor een nog mooier en strakker resultaat werkt Lorenzo ook regelmatig met speciale spuit apparatuur, bijvoorbeeld voor plafonds. “Ook hiervoor heb ik cursussen en dergelijke gehad”, aldus de vakman.

Vijf sterren

De reviews voor Lorenzo van den Bogert schilderwerken liegen er niet om. “Netjes en schoon werken”, “een goede communicatie” en “een fijn persoon om om je heen te hebben” worden genoemd bij de vijf sterren. Lorenzo, met gepaste trots: “Netjes communiceren vind ik heel belangrijk. Als je iets afspreekt moet je je afspraken nakomen, en als iets niet lukt vind ik het belangrijk dit te laten weten en om naar een oplossing zoeken. De werkplek netjes achterlaten staat buiten kijf. Ik zou het zelf ook fijn vinden als iemand in mijn huis netjes werkt. Op deze manier houd je het het langst vol!”

Momenteel werk Lorenzo nog vanuit huis en alleen, maar de ambitie om groter te groeien als bedrijf is er zeker.

Een offerte aanvragen kan via een mail naar info@vandenbogertschilderwerken.nl, telefonisch contact of een vrijblijvend bezoek.