Verbouwing van De Torpedoloods Hoek van Holland is voltooid

Partnerbijdrage
Vanuit de nieuwe serre heeft men een schitterend uitzicht.
Vanuit de nieuwe serre heeft men een schitterend uitzicht. (Foto: Tom van Ooijen)

Het heeft even geduurd, maar de verbouwing van de Torpedoloods in Hoek van Holland is voltooid. In december is begonnen met de verbouwing en nu is echt alles af. Vrijdag 2 maart ging het restaurantgedeelte weer open voor de gasten en afgelopen week is ook de verbouwing van de serre afgerond en is de metamorfose compleet. Vandaaruit hebben de gasten heerlijk ontspannen zittend op het prachtige meubilair een schitterend uitzicht op de Berghaven en de Nieuwe Waterweg.

Linda en haar team dan ook supertrots op het resultaat. “Ondanks de vele voorwaarden vanwege het feit dat het gebouw een rijksmonument is, is het helemaal geworden zoals wij wensten.” Het hele team heeft inbreng en input gehad, dus het is echt een plan van ons allemaal.

De verbouwing is een combinatie van oud en nieuw. “We hebben de oude elementen van het rijksmonument heel mooi kunnen combineren met de moderne uitstraling. Waar zich vroeger de ronde serre en het terras bevonden staat nu een grote kas waarvan bij mooi weer het dak open kan. In eerste instantie wilden we een eenvoudig serre, maar samen met de architect en Twins Investments en de Gemeente Rotterdam, kwamen we tot deze kas die een prachtige uitstraling heeft. En wat recht doet aan een verbouwing bij een Rijksmonument. Het idee was een stukje Westland naar de Hoek te trekken. Hoekenezen hebben immers een grote band met het Westland en andersom geldt dat ook. We hebben wat dat betreft de lat hoog gelegd”, aldus Linda.

‘Ook willen we laten zien dat Hoek van Holland in beweging is. Samen bouwen we, met de omgeving aan een mooie toekomst. En deze verbouwing zorgt ook weer voor een kwalitatievere mooiere horecalocatie in de regio. Er zijn genoeg dingen die beter kunnen of te lang duren, maar hopelijk zien ook anderen, dat als je volhoudt en zoekt naar mogelijkheden dan kunnen we dingen veranderen. En daar zijn wij trots op. Dus we hopen ook dat iedereen uit de omgeving vooral eens komt kijken naar ons vernieuwde locatie.”

Aangepaste menukaart

Ondertussen draait alles volop en is ook de menukaart aangepast. “Uiteraard zijn de traditionele gerechten van het menu te krijgen, maar we hebben ons ook meer gericht op shared dining, het met elkaar delen van gerechten. Je kan dan bijvoorbeeld met meerdere personen een voorgerecht kiezen, sidegerechten kiezen zoals frites, sla of gepofte seizoensgroenten en dat met elkaar delen. Maar ook tapas, borrelhapjes kennen een uitgebreide keuze.”

Ook op het gebied van drankjes is er een grote keus: “We hebben verschillende goede wijnen, bieren en mixen te bieden en daarnaast hebben we nu ook de mogelijkheid om heerlijke cocktails te serveren.”

Aan kwaliteit hebben Linda en Andreas absoluut geen toezeggingen concessies willen doen. “De opmaak en de smaak van de gerechten blijven bij ons topprioriteit houden. De gasten moeten de kwaliteit krijgen die ze van ons mogen verwachten.”

Bij de Torpedoloods kun je niet alleen terecht voor lunch en diner, maar ook gewoon om te borrelen of om feesten zoals verjaardagen en bruiloften te vieren. Maar ook bedrijfsevents en besprekingen. Ook zijn er speciale vergaderruimtes de gereserveerd kunnen worden, al dan niet in combinatie met drankjes en eten.

Voor meer informatie kijk op https://www.mijntorpedoloods.nl, daar vind je ook de complete menukaarten. Staat iets er niet op? Vraag naar de mogelijkheden. De openingstijden van De Torpedoloods zijn: maandag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur, zondag vanaf 9.00 uur. De keuken is geopend van 12.00 tot 20.30 uur.