VV Maasdijk klaar voor ‘de wedstrijd van hun leven’: kaartverkoop gestart

Sport
Live in de ESPN-uitzending kreeg het vriendenteam van VV Maasdijk te horen dat ze gewonnen hadden. "Meteen ontplofte ieders telefoon met appjes en belletjes."
Live in de ESPN-uitzending kreeg het vriendenteam van VV Maasdijk te horen dat ze gewonnen hadden. "Meteen ontplofte ieders telefoon met appjes en belletjes." (Foto: ESPN)

Wat begon als een grap, loopt 9 juni uit op een groot spektakel bij VV Maasdijk: dan voetballen de mannen tegen niemand minder dan FC de Rebellen. Van 2800 amateurteams die landelijk meedongen naar deze eer, kreeg het vriendenteam uit Maasdijk de meeste stemmen. Waaraan is hun succes te danken? En wat verwachten ze van de wedstrijd op 9 juni? Jelle Prins geeft antwoord op deze en meer vragen.

Door Debbie van Eijk

De Vriendenloterij zette onlangs de actie ‘De Wedstrijd van je leven’ op, in samenwerking met ESPN, waarmee een wedstrijd tegen FC De Rebellen door amateurteams kon worden gewonnen. Bart Burgers van VV Maasdijk zag de actie op tv en stelde aan zijn teamgenoten voor zich aan te melden, gewoon “als geintje”. Tot hun verrassing belandden ze bij de laatste vijftig deelnemers. De voetbalvrienden zetten alles op alles om de meeste stemmen te scoren, met als hoogtepunt een ludiek promotiefilmpje gemaakt in de kas. Met succes: op 9 juni spelen ze live tegen de grote namen uit hun jeugd.

Van meer dan 2800 amateurteams kreeg jullie team de meeste stemmen. Wat is het geheim van jullie succes?
Jelle Prins van VV Maasdijk: “De filmpjes van Marijn Langenberg, met allerlei gekke dingen, zoals een jacuzzi op het veld. Die sloegen via social media goed aan en toen hadden we het Westland achter ons. Als je het Westland achter je hebt, kan je alles. De filmpjes zijn nog steeds te bekijken op YouTube.”


Als je het Westland achter je hebt, kan je alles

Was het veel werk?
“We moesten er een aantal dingen voor regelen. Een filmpje zelf maken kostte ook een hele avond. En voor Marijn was het nog meer werk, want die moest het nog monteren. Verder ontplofte mijn telefoon met ideeën in de groepsapp. Maar nu we gewonnen hebben we het nog drukker. We krijgen veel belangstelling van de media.”

Hoe hebben jullie de overwinning gevierd?
“Vrijdag 12 mei kregen we te horen dat we in de top 3 zaten. Toen dachten we: we kunnen toch niet naar Amsterdam rijden, om alleen maar te horen dat we in de top 3 zijn geëindigd. Maar daar aangekomen bleken er nog twee teams te zijn. We bouwden samen nog een feestje in de studio. Live in de uitzending kregen we toen te horen dat we gewonnen hadden. Meteen ontplofte ieders telefoon met appjes en belletjes. Wat mooi is: het is een enorme boost voor onze vereniging.”

Wat verwachten jullie van de wedstrijd op 9 juni? 
“Het blijven oud-profs, maar ze zijn niet zo snel meer als vroeger. Wij voetballen al een aantal jaartjes met elkaar. Ik acht de kans groot op gelijkspel, en anders winnen wij wel, denk ik.”


Zelf zijn de voetballers van VV Maasdijk 28 tot 41 jaar oud. - VV Maasdijk

Spelen jullie tegen helden uit jullie jeugd?
“Niet echt helden, maar wel enorm dik dat je tegen Royston Drenthe, Pascal Bosschaart en Ali Boussaboun speelt. Ik heb een Voetbalplaatjesboek uit 2005, al die spelers die met FC De Rebellen meedoen staan erin.”

Hoe bereiden jullie je voor op de wedstrijd?
“Gewoon hetzelfde als altijd. Eén keer in de week trainen, alleen nu met nog veel meer dingen aan de hand om 9 juni tot een geslaagde dag te maken.”

Wordt het een groot feest?
“We gaan op de vereniging wel een feestje bouwen. Ons jubileum van 75 jaar werd ons door corona door de neus geboord. Dat gaan we nu een weekendje inhalen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.”

Uit geintjes ontstaan de beste ideeën

Wil je nog iets kwijt? 
“Het is echt superdik allemaal. Een speciaal dankie naar Bart Burgers, die het allemaal heeft opgezet. Hij zorgde ervoor dat dit geintje uit de hand is gelopen. Uit geintjes ontstaan de beste ideeën.”

De wedstrijd

De voorbereidingen op de wedstrijd VV Maasdijk - FC De Rebellen zijn te volgen op het Instagram-account van VV Maasdijk. De wedstrijd speelt zich 9 juni vanaf 19.30 uur af op Sportpark VV Maasdijk aan de Lange Kruisweg. Vooraf is er vanaf 16.00 uur een vrijdagmiddagborrel. Na de wedstrijd is het feest tijdens de ‘derde helft’. Wie de mannen live wil aanschouwen en wil genieten van alles eromheen, kan een ticket kopen via de website Simpleticket. Kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang.