Rosanne den Drijver loopt punten mis in race met onsportief gedrag

Sport
Op dit moment kunnen nog vijf rijders met de titel naar huis gaan, waarvan Rosanne er een van is.
Op dit moment kunnen nog vijf rijders met de titel naar huis gaan, waarvan Rosanne er een van is. (Foto: PR)

In het Belgische Mariembourg werd dit weekend de zevende ronde van de GK4 kart series gereden. De Westlandse Fibercellrijdster Rosanne den Drijver eindigde na een bloedstollende race buiten het podium, waardoor zij belangrijke punten voor het kampioenschap misliep. 

“De hele race werd er veel gebattled en van positie gewisseld. Twee ronden voor de finish had ik de koppositie, maar werd ik van de baan geduwd waardoor ik terugviel naar de achtste positie”, vertelt de Naaldwijkse, die om haar talent ook wel de nieuwe Max Verstappen wordt genoemd. “Finishen op acht betekent 27 punten in plaats van 40 als je wint. Helaas worden er in dit kampioenschap geen punten gegeven aan de snelste raceronde. Anders had ik nog een puntje extra kunnen hebben.”

Goede start

De race op zondag duurt veertig minuten, waardoor er veel kan gebeuren. “Na een prima kwalificatie startte ik vanaf de vierde positie op slechts 0.048 seconde van pole position. De start ging goed. Ik kon mijn positie behouden en ik kwam goed door de eerste paar bochten heen. Hierna ben ik snel gaan opbouwen en inhalen, waardoor ik na een paar ronden op de eerste positie lag. In de kopgroep reden acht rijders die de hele race aan het vechten waren. Hierdoor viel ik soms ook weer terug naar positie twee, drie of vier. Maar dan weet je, dat je nog tijd hebt om jezelf weer terug te vechten. Toen ik net voor het einde van de baan geduwd werd, wist ik dat het klaar was. In minder dan twee ronden kan je jezelf niet meer naar voren rijden”.

Toen ik net voor het einde van de baan geduwd werd, wist ik dat het klaar was

De strijd om het kampioenschap is spannend. Op dit moment kunnen nog vijf rijders met de titel naar huis gaan, waarvan Rosanne er een van is. “Rekening houdende met deze uitslag ben ik in het klassement waarschijnlijk twee posities teruggevallen.”


Onsportief gedrag

 ”Twee rijders uit de top 5 hebben vandaag tijdstraffen gekregen voor onsportief rijgedrag, waardoor zij minder punten hebben gekregen. Ook degene die mij van de baan afduwde. Jammer genoeg maakt dat mijn race niet meer goed. Volgende week 8 oktober is de volgende Formula Honda 9PK race, in het Belgische Mariembourg. Dan zie je mij weer aan de start! Graag bedank ik mijn sponsoren die mij elke wedstrijd steunen: BCC FiberCell, Meegaa Substrates, Desch Plantpak, Van Tuijl en Autorijschool Stoer.” 


Via de website www.roosracing.com zijn alle belevenissen van Rosanne te volgen.