Teleurstelling voor Engeland-coach Sarina Wiegman

Sport
Sarina Wiegman is coach van het Engelse vrouwenvoetbalteam en woont in Monster.
Sarina Wiegman is coach van het Engelse vrouwenvoetbalteam en woont in Monster. (Foto: Nigel Keene)

Het Nederlandse Oranje-vrouwenteam plaatste zich dinsdagavond 5 december met een overtuigende 4-0 overwinning op België voor de felbegeerde Nations League-finals, tot groot verdriet van Engeland en coach Sarina Wiegman. De Engelse vrouwen, na hun eigen triomf van 0-6 tegen Schotland, moesten in Hampden Park wachten op de einduitslag van het Oranje-duel in Tilburg.

Terwijl Engeland dacht dat het werk was volbracht na hun eigen ruime zege, kopte Damaris Egurrola in de laatste seconden van de wedstrijd in Tilburg Nederland naar een 4-0 overwinning. Dit betekende dat niet Engeland, maar Nederland doorging naar de volgende fase.

Ik weet niet goed wat ik moet zeggen

 De teleurstelling bij Sarina Wiegman was immens. “We hebben zes keer gescoord en waren zo dichtbij. In de laatste seconden scoorde Nederland nog, daar heb je geen controle over. Ik dacht echt dat we het zouden redden toen we in de extra tijd scoorden. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik ben trots op onze prestatie, maar we zijn niet door en dat is teleurstellend,” verklaarde de in Monster wonende Haagse achteraf tegen de pers.

Olympische Spelen

De uitschakeling betekent dat de Europees en vice-wereldkampioen in ieder geval afwezig zal zijn op de Olympische Spelen in Parijs. Wiegman erkende: “Dat hoort bij voetbal. Het is lastig om constant op hoog niveau te presteren, zeker na het WK met weinig rust. De speelsters waren vermoeid. Natuurlijk doet dit pijn, want je wilt deelnemen aan grote toernooien.”

De dramatische wending zorgt ervoor dat het Oranje-vrouwenteam nu vooruitkijkt naar de finale, terwijl Engeland deze kwalificatie aan zich voorbij heeft moeten laten gaan.

Bron: mediapartner Haaglanden Voetbal