FC ‘s-Gravenzande triomfeert over koploper ASWH in 4e Divisie Clash

Sport
Afbeelding
(Foto: Pieter Vermeer)

Op zaterdag 10 februari vond er een boeiend schouwspel plaats op het Juliana Sportpark, waar koploper ASWH op bezoek kwam bij FC ‘s-Gravenzande. De mannen uit Hendrik Ido Ambacht leidden de 4e Divisie met 40 punten uit 17 wedstrijden, terwijl FC ‘s-Gravenzande gedeeld tweede stond op de vierde plaats met 28 punten na evenveel gespeelde wedstrijden, samen met Smitshoek en Zwaluwen, die echter nog een wedstrijd moeten inhalen.

Het beloofde geen gemakkelijke taak te worden voor de mannen van trainer Mike Jonk, maar het thuispubliek hoopte op een verrassing. Terugkijkend op de eerste competitiewedstrijd leek ASWH de overwinning in blessuretijd veilig te stellen, maar FC ‘s-Gravenzande wist toch nog gelijk te maken, eindigend in een 2-2 gelijkspel. Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen Poortugaal was een ander optreden vereist.

Twee gezichten

De wedstrijd ontwikkelde zich met twee gezichten, vooral in de tweede helft. Op het matige hoofdveld, dat eigenlijk niet voldeed aan de standaard van de Vierde Divisie, probeerden beide teams het beste ervan te maken. In eerste instantie kreeg de thuisploeg twee kansen, maar ASWH werd sterker en drukte FC ‘s-Gravenzande naar achteren. Na een fout in de defensie strafte Lovette Ansong Ofori genadeloos af in de 24e minuut, waardoor ASWH op een 0-1 voorsprong kwam.

De eerste helft kabbelde rustig naar het einde, met weinig opwinding, behalve een vrije trap van Roy van Beek die net naast ging. ASWH leek de controle te hebben, maar er volgde een opmerkelijke ommekeer in de tweede helft.


 Pieter Vermeer

Tweede helft

Het was een compleet ander FC ‘s-Gravenzande dat het veld betrad na de rust, vastberaden om de wedstrijd te kantelen. Dit resulteerde al in de 47e minuut, toen Twan van Meerten de 1-1 scoorde na voorbereidend werk van Angelo Zwirs. De thuisploeg zette door en vocht voor elke bal, met geloof in een beter resultaat. In de 78e minuut kwam FC ‘s-Gravenzande op voorsprong dankzij een prachtige kopbal van Frank Broos na een perfecte bal van invaller Stefan Bruijn: 2-1.

Tien minuten later breidde FC ‘s-Gravenzande de voorsprong uit naar 3-1 met een doelpunt van Yuri Westhoff na een vrije trap van Twan van Meerten. Hoewel ASWH nog terugkwam met een goal van Luis Pedro da Silva Ferreira in de 91e minuut, maakte Yuri Westhoff het definitief af in de 96e minuut, waardoor FC ‘s-Gravenzande met 4-2 won.

Verdiende overwinning

Na het gelijkspel in de eerste competitiewedstrijd boekte FC ‘s-Gravenzande nu een verdiende overwinning, waardoor het de tweede nederlaag toebracht aan koploper ASWH. Opvallend genoeg heeft ASWH van de elf tegendoelpunten er zes geïncasseerd tegen FC ‘s-Gravenzande.

Bron: mediapartner Haaglanden Voetbal