Ruitenburg Halve Westland marathon tevens aftrap Lopers Company Westland Runcircuit

Sport
Inschrijven voor de 5, 10 en 21 km is mogelijk tot zaterdag 23 maart 18.00 via de website, waar ook aanvullende info gevonden kan worden: www.westlandsehalvemarathon.nl.
Inschrijven voor de 5, 10 en 21 km is mogelijk tot zaterdag 23 maart 18.00 via de website, waar ook aanvullende info gevonden kan worden: www.westlandsehalvemarathon.nl. (Foto: PR)

Zondag 24 maart is het weer zover: de Ruitenburg Halve Westland marathon, een hardloopevenement dat behalve uit een halve marathon ook bestaat uit een wedstrijd over 10 kilometer, 5 kilometer, jeugdlopen en wandeltochten.

“We zijn er na maandenlange voorbereidingen klaar voor’, zegt coördinator Richard Lagerweij van Olympus ‘70. ‘Het aantal inschrijvingen neemt nog altijd toe. Het valt op dat er meer deelnemers van middelbare scholen, MKB-bedrijven en sportprojecten uit de regio zich inschrijven. Dan heb ik het over het Olympus ‘70 Lopersproject bij Verburch, maar ook over het Wielepetcrossproject en een grote delegatie van Thof Running uit Maasland. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Want ook hier geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

Aanpassing parcours

Net als vorig jaar zijn start en finish bij Olympus ’70 in Naaldwijk. “Dat is ons vorig jaar prima bevallen”, aldus Lagerweij. “Er is alleen een kleine verandering in het parcours. Door werkzaamheden aan de Wippolderlaan volgt de halve marathon een aangepaste route. De routes geven echter nog altijd een goed beeld van het kassengebied, de watergangen en de natuur. Typisch Westlands dus. Verder hebben we op de halve marathon hazen voor een tijd van 1.30 en 1.40 uur. De wandelaars kunnen dit jaar kiezen voor een route van 10 of 25 kilometer.”

Runcircuit

Bijzonder is dat de Ruitenburg Halve van Westland tevens de aftrap is voor het regionale Lopers Company Westland Runcircuit. Hilair Zwinkels van Olympus ‘70: ‘Daar zijn we ook erg blij mee. Het nieuwe circuit omhelst elf wedstrijden, waarvan een loper er aan minimaal vijf moet deelnemen. Het circuit doet dit jaar de gehele regio aan, nieuw zijn wedstrijden in Vlaardingen en Honselersdijk. Loop je zondag in Naaldwijk, dan sla je dus meteen je eerste slag. We kijken er enorm naar uit om al die sportieve mensen zondag te mogen begroeten.’

Parkeren

Geadviseerd wordt om per fiets te komen, bij Westlandia is er een fietsparkeerplaats. De parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen bij de Olympus ‘70-accommodatie heeft een beperkte capaciteit en zal worden afgesloten tijdens het evenement. Auto’s kunnen geparkeerd worden bij: Zwembad de Hoge Bomen, voetbalvereniging Westlandia en de Jeu de Boule-vereniging.

Inschrijven

Inschrijven voor de 5, 10 en 21 km is mogelijk tot zaterdag 23 maart 18.00 via de website, waar ook aanvullende info gevonden kan worden: www.westlandsehalvemarathon.nl. Wandelaars en jeugdlopers kunnen zich op de dag zelf inschrijven in de indoorhal van Olympus ‘70. De organisatie kan overigens nog extra vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan via het formulier op de website

Programma

  • 9.00-10.30 Start wandelen Indoorhal Olympus ‘70
  • 9.30-13.30 Ophalen startnummers Indoorhal Olympus ‘70
  • 11.00 Start halve marathon fietspad bij Olympus ‘70
  • 11.00 Start 10 kilometer fietspad bij Olympus ‘70
  • 11.10 Start 5 kilometer fietspad bij Olympus ‘70
  • 13.30 Start jeugdloop 600m baan Olympus ‘70
  • 13.45 Start jeugdloop 1.400 fietspad bij Olympus ‘70