Koelinstallaties Royal FloraHolland krijgen flinke beurt

Zakelijk
Delen van de Elsenzijde en Dijkzijde worden afgezet.
Delen van de Elsenzijde en Dijkzijde worden afgezet. (Foto: Google Maps)

Er wordt binnenkort groot onderhoud gepleegd aan de koelinstallaties van Royal FloraHolland in Naaldwijk. Vanaf maandag 10 juli worden daar voorbereidingen voor getroffen. Omdat de koelinstallatie tijdelijk buiten werking wordt gesteld, wordt er een tijdelijke koelvoorziening geplaatst.

Tijdens de opbouw en afbouw van de tijdelijke installatie kan het wat drukker zijn in het gebied van de veiling. Delen van de Elsenzijde en Dijkzijde worden afgezet. Er wordt gewerkt met alternatieve routes. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk buiten de spitsuren plaats. Het terrein van Royal FloraHolland zal gewoon toegankelijk blijven. Ook de dienstverlening blijft hetzelfde.

Zichtbaar

Tot 3 augustus wordt er materiaal aangevoerd naar het veilingterrein, daarna begint de zichtbare opbouw van de tijdelijke koelinstallatie. Deze wordt van september tot december in gebruik genomen. Begin 2024 wordt de tijdelijke koelinstallatie weer verwijderd en gaan terrein en de betrokken wegen weer volledig open.

Gevolgen kopers

Het onderhoud kan ook gevolgen hebben voor kopers die schouwen. In de koelcellen worden tijdelijk steiger- en leidingwerk geplaatst ten behoeve van de tijdelijke koelinstallatie. Het kan voorkomen dat bepaalde delen van de koelcel tijdelijk worden afgezet in verband met onderhoudswerkzaamheden. Er wordt echter alles aan gedaan om het schouwproces ongehinderd te laten verlopen. De werkzaamheden hebben geen invloed op de aflevertijden.

Toegang docks

Voor aanvoerders zal de toegang tot de docks behouden blijven. De koelcellen zullen met behulp van de tijdelijke installatie op dezelfde manier functioneren als voorheen. De temperatuur en het geluidsniveau in de koelcel zullen normaal blijven. Alle producten worden onder dezelfde condities opgeslagen als voorheen.

Veiligheid staat voorop bij deze werkzaamheden, benadrukt Royal FloraHolland.