Mertens en AMT klaar voor de toekomst in nieuw pand

Zakelijk
V.l.n.r. Mark de Nennie, Arjen Mertens en zijn zoon Glenn op de feestelijke open dag.
V.l.n.r. Mark de Nennie, Arjen Mertens en zijn zoon Glenn op de feestelijke open dag. (Foto: Debbie van Eijk)

Elektrotechnisch installatiebedrijf Mertens is dit jaar verhuisd, samen met partnerbedrijf AMT Installaties. Zaterdag 25 november konden klanten, familie, vrienden en zakenpartners een kijkje nemen in hun gloednieuwe pand aan de Turfschipper in Wateringen, waarmee de bedrijven helemaal klaar zijn voor de toekomst.

Het nieuwe onderkomen van Mertens staat niet alleen op een centrale locatie, maar is bovendien duurzamer, lichter en ruimer dan het vorige. De verhuizing was dan ook echt wel nodig. Arjen Mertens, eigenaar van het elektrotechnisch installatiebedrijf, vertelt: “We groeiden in ons vorige pand uit ons jasje. Vooral omdat mijn compagnon Mark de Nennie en ik in 2020 ook gestart zijn met AMT Installaties, voor verwarmings- en loodgieterswerk.”

Het nieuwe pand, gelegen op een centrale locatie nabij de tramlus, biedt niet alleen meer ruimte maar ook extra voordelen. “Het is fantastisch werken hier. We zijn goed zichtbaar, goed bereikbaar via de snelweg en de tram stopt bijna voor de deur,” aldus Arjen.

Gezellige werkomgeving

Intern heeft het nieuwe gebouw ook veel te bieden. Aparte kantoren voor elk bedrijf, gescheiden magazijnen en een gedeelde kantine zorgen voor een efficiënte maar gezellige werkomgeving voor de vijftien monteurs van Mertens en de negen AMT-collega’s.

De constructie van het nieuwe pand verliep vlot. Met de bouw werd gestart in augustus 2022. Door eigen aannemerswerkzaamheden kon de verhuizing al in april plaatsvinden. Het gebouw is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook duurzaam, met zonnepanelen en een volledig gasloze infrastructuur.

Toekomst

Met de verhuizing naar het nieuwe pand zijn Elektrotechnisch installatiebedrijf Mertens en AMT installaties klaar voor de toekomst. Daar zal Arjens zoon Glenn (24) een groot aandeel in hebben. Arjen: “Glenn werkt sinds vier jaar ook in de zaak. Hij doet de planning en werkvoorbereiding. In de toekomst wil hij de zaak overnemen”.

Een andere mijlpaal in de toekomst om naar uit te kijken, is het 25-jarig bestaan van de zaak in 2027. Dan is het tijd voor een nog groter feest.

Elektrotechnisch installatiebedrijf Mertens is dé specialist op het gebied van onder meer elektrotechnische installaties, beveiligings-, intercom- en alarminstallaties, data- en telecommunicatie, domotica en zonnepanelen. AMT Installaties monteert, onderhoudt en vervangt verwarmingsinstallaties in voornamelijk woningen én voorziet in loodgieterswerkzaamheden.