Woontrend: lavendel in het interieur

Accessoires
Het is wetenschappelijk aangetoond dat de kleur van lavendel bijdraagt aan onze creativiteit!
Het is wetenschappelijk aangetoond dat de kleur van lavendel bijdraagt aan onze creativiteit! (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: ontdek lavendel in het interieur! 

Wist je dat lavendel invloed heeft op de sfeer in huis? Deze mooie, frisse kleur heeft effect op onze emoties en levenshouding. Het leert ons te vertrouwen op ons gevoel. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat de kleur van lavendel bijdraagt aan onze creativiteit!

Lavendel in het interieur

Binnen de interieurwereld wordt lavendel gecombineerd met pasteltinten, bruin en wit om de ruimte visueel groter te laten lijken. Lavendel is een kleur die goed gecombineerd kan worden. Bijvoorbeeld met zwart, aarde- en beigetinten als basis en lavendel als finishing touch in de accessoires. Een lavendelkleurige wandklok of een lila boeket droogbloemen bijvoorbeeld. 

Lavendel bestaat grotendeels uit blauwe pigmenten, wat de kleur een koele uitstraling geeft. Het contrast tussen koele en warme kleuren geeft de ruimte meer pit. Ga je graag out of the box? Combineer deze zachte kleur met fellere tinten zoals kobaltblauw, (oker)geel, fuschia en hemelsblauw. Hiermee maak je een statement, wat helemaal aansluit op dé woontrends voor 2022-2023!   Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!