Interieurtip van Suus: duurzame paastafel

Duurzaam
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer legt de expert uit hoe je de paastafel zo duurzaam mogelijk maakt!

Susan: “Duurzaamheid is bij steeds meer mensen een bewuste keuze. Het is bijna Pasen, dus ik heb wat leuke tips om je paastafel volgens de trends van dit jaar aan te kleden. En dat op duurzame wijze!

Duurzame paastafel 

Kleur is helemaal van nu en dan vooral de pastelkleuren lila, groen, geel en roze. Tafelkleden mogen weer! Dus die mag met Pasen absoluut niet missen. Kijk eens in huis wat je nog hebt liggen. Een mooi, oud dekbedovertrek of gordijn kan best als tafelkleed dienen. Het lila bloesje dat je niet meer past kun je bijvoorbeeld gebruiken om een aantal servetten uit te knippen. Je hoeft maar een paar dingen te vinden waar je de tafel mee kunt aankleden. Combineer dit met het servies dat je al hebt.

Heb je thuis niets kunnen vinden? Bij de kringloop kun je de leukste items vinden voor je paastafel. Zelf zoek ik op kleur, scan de ruimte af op de tinten die ik zoek én ik sta overal voor open. Als ik een aantal dingen in de juiste kleur heb gevonden, ga ik pas nadenken over wat ik ermee kan doen. Decoratie op tafel hoeft namelijk geen servies te zijn. Denk aan een gek beeldje of vaasje.

Duurzaam Pasen 2023

Zo ging ik in mijn eigen studio op zoek naar spullen die ik zou kunnen gebruiken voor de paastafel. Ik vond de paarse kaarsenstandaards (komen uit de kringloop), de zelfgehaakte roosjes (kreeg ik cadeau van een klant) en de zelfgemaakte theezakjeshouders (kreeg ik cadeau bij mijn opening). Het tafelkleed heb ik nieuw gekocht en vond ik online bij Jotex. Deze spullen in combinatie met een standaard ontbijtservies zorgt al voor een prachtige paastafel. En dit zocht ik slechts in een paar minuten bij elkaar. Dat kun jij thuis ook. Succes met je duurzame paastafel!”


Susans duurzame paastafel. Beeld: Stuff&Styling

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!