Creatief en slimme keuken

Huis
XXL keukenkasten zonder handgrepen.
XXL keukenkasten zonder handgrepen. (Foto: Kvik)

De Deense designkeukenfabrikant Kvik biedt inspiratie voor de ideale keuken ook op een klein oppervlak. 

  1. XXL-KEUKENKASTEN

Extra grote kasten klinkt misschien meer iets voor grote keukens. Maar de ‘XXL by Kvik’-keukenkasten kunnen de perfecte oplossing zijn voor kleine keukens. Het voorkomt dat het snel een rommel wordt. De XXL-keukenkast biedt 40 procent meer ruimte dan de standaard keukenkast door de extra centimeters die aan de hoogte en diepte van de kast zijn toegevoegd. Van de buitenkant zie je vrijwel geen verschil. Bovendien zorgen de extra centimeters voor een groter werkblad waardoor keukengerei, kookboeken en kruidenpotjes in het zicht kunnen blijven en daarmee de ruimte kleur geven.

  1. BUREAU EN EETTAFEL IN ÉÉN

Wanneer er geen ruimte is voor een eettafel in de keuken kan een uitschuifbaar werkblad de oplossing zijn. Hierdoor creëer je eenvoudig een eetgedeelte voor twee, of een plek om de kinderen te laten tekenen wanneer er gekookt wordt. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de vierkante meters in huis.

  1. PUSH-TO-OPEN

Het zijn de details die ervoor zorgen dat een klein oppervlak ruimtelijk en harmonieus voelt. Zo ogen keukenkasten met een ‘push-to-open’ functie rustiger dan kasten met grepen. En uiteraard nemen de kasten zonder greep ook minder ruimte in beslag.

  1. EEN VERLICHTE KEUKEN

De verlichting wordt bij de inrichting van een keuken vaak over het hoofd gezien, terwijl dit bepalend is voor de sfeer in de ruimte. Vooral in kleine keukens voegt het een extra dimensie toe. De verlichting in laden en kastjes laat een kleine keuken groter, luxueuzer en uitnodigend aanvoelen. Hoeveel en wat er wordt belicht bepaalt of de ruimte als prettig en gezellig wordt ervaren. Daarnaast heeft de verlichting in een keuken een belangrijke functionele rol. Het schillen van aardappels in een slecht belichte keuken is ten slotte niet praktisch.

Kijk ook voor meer wooninspiratie op de Facebookpagina van Rodi Wonen!