Afbeelding
(Kom je ook op avontuur? (Foto: Angela Tellier)

Grote Avonturenfestival in Zaantheater

Algemeen

ZAANDAM – Kleine en grote avonturiers tussen de vier en tien jaar opgelet! Voorlezen, optredens, cadeautjes kopen, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: op zondag 8 maart is er weer Het Grote Avonturenfestival in het Zaantheater.

Tijdens dit festival is er vanaf 13.00 uur in iedere hoek van het Zaantheater iets te beleven. De toegang voor het festival is gratis. Ook zijn er allerlei lekkere versnaperingen verkrijgbaar: een kidsbox met lekkers en een verrassing, limonade met een donut, fruit, gebak en saucijzen- en kaasbroodjes. Tijdens het festival zijn ook nog voorstellingen te zien. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via de website of aan de kassa. Het Zaantheater organiseert Het Grote Avonturenfestival in samenwerking met vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.

Drie voorstellingen

Op het festival zijn er drie voorstellingen te zien: René Groothof speelt de voorstelling Ayse en de Verliefde Wolk (vanaf 6 jaar), over Ayse die heel trots is op haar tuin, maar deze moet beschermen tegen een hebberige man die alle bloemen wil hebben. De voorstelling Anansi en de nieuwe wereld (vanaf 4 jaar) van Blokland & Blackman gaat over een bijzondere spin uit Afrika die de hele wereld op zijn kop zet om te krijgen wat hij wil. Mariska Simon speelt de voorstelling Alice in Wonderland (vanaf 4 jaar). In deze voorstelling verruilt Alice haar lieve blauwe jurk voor een hoodie en haar keurige schoentjes door stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan. Een eigentijdse Alice in Wonderland: fris en prachtig vormgegeven.

Activiteiten

Naast de voorstellingen zijn er vele gratis activiteiten te doen. Een greep uit het aanbod: volg de workshop Wajang koelit schaduw poppenspel (vanaf 6 jaar) van Lekker Relevant. Ontdek de Mee-speel-vertelling van een sprookje van Grimm met Giovanni Masetti. Kom een caleidoscoop maken met het HEMLAB (vanaf 6 jaar). Knutsel je eigen fantasiewereld (vanaf 4 jaar) met Clara Balke of maak een wonderlijk wezen met GoKids Zaanland (vanaf 4 jaar). Natuurlijk is het Avonturenschminkteam weer aanwezig en een mini-wereldmarkt.

Het Grote Avonturenfestival duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het festival en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen wordt € 5,00 entree gevraagd. Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.zaantheater.nl of aan de kassa van het Zaantheater. Telefonisch reserveren via 075 – 6 555 333.

Afbeelding
Gewonde bij ongeluk op N246 bij Assendelft 112-nieuws 1 feb, 19:35
Afbeelding
Hartverwarmende reacties tijdens Sportgala op Zaans Gezonde Tochie Uitgaan 1 feb, 17:06
Afbeelding
Op de bres voor behoud dorpsblad Het Lint in Assendelft Algemeen 1 feb, 15:56
Afbeelding
Vergunning voor bouw Parel van Zuid nu rond Algemeen 1 feb, 12:27
Afbeelding
Belastingaangifte over 2022 doen: zo werkt het Algemeen 1 feb, 12:23
Afbeelding
'Schulden gaan niet vanzelf weg' Algemeen 1 feb, 09:15
Afbeelding
Happy in Holland te zien in het Zaantheater Uitgaan 1 feb, 08:50
Afbeelding
Zaanse sportsterren stralen in Zaantheater Sport 31 jan, 16:58
Afbeelding
Dino Day in Natuurmuseum Uitgaan 31 jan, 12:27
Afbeelding
'Verbod E-sigaret met smaakje werkt averechts' Algemeen 31 jan, 12:08
Afbeelding
Brons voor Zaanse Roller Club Pauwin op NK Showrijden Sport 31 jan, 11:04
Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:12
Afbeelding
Nieuw kleurrijk initiatief: De Zaanse Regenboogprijs Algemeen 31 jan, 09:07
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.