‘Lichiesavonden’ in Zaandijk

Algemeen
Zet een engeltje voor het raam in Zaandijk!
Zet een engeltje voor het raam in Zaandijk! (Stockfoto)

ZAANDIJK - “In deze donkere dagen en bizarre periode snakken we naar licht in de duisternis. Als stichting Zaandijk Leeft, organisator van de markt in Zaandijk, roepen we daarom Zaandijkers op om huis, tuin en straat met licht te versieren”, laat de organisatie weten. Dat doen ze onder het motto ‘Lichiesavonden in Zaandijk’.

De stichting tipt niet-Zaandijkers om eens langs de verlichte huizen en tuinen te wandelen of te fietsen. “Uiteraard op afstand blijven en rij een blokje om als het te druk is”, geeft de stichting mee.

De ‘Lichiesdagen’ zijn vanaf heden tot 27 december.

Engeltjesactie

“De dagen worden weer donkerder en veel leuke evenementen kunnen niet doorgaan. Daarom is het juist nu belangrijk om de slingers op te hangen, in dit geval de lichtslingers. Van licht krijg je een blij en veilig gevoel. Voor kinderen is het leuk als het gecombineerd wordt met een ‘Zoek het engeltje actie’. Plaats een engeltje in het raam, dan kunnen kinderen daarnaar op zoek gaan. Vind je het leuk als mensen bij jou voor de deur ook even stil staan en wil je mee doen aan een Lichies winactie, dan kun je dat melden op info@zaandijkleeft.nl. Geef de mooist versierde adressen door op info@zaandijkleeft.nl of schriftelijke bij het Zaanse Bakkertje, Lagedijk 11a, Zaandijk.”

Winnaars

Het adres met de meeste stemmen wint een oudjaarsavond lekkerspakket, van oliebol tot hartige snacks voor vier personen. Op 28 december wordt op de website van Zaandijk Leeft en in de winkel van Het Zaanse Bakkertje bekendgemaakt welk adres gewonnen heeft.

“Doe mee en maak de dagen weer wat lichter! Ga naar LichiesZaandijk.Zaandijkleeft.nl voor de deelnemende adressen”, besluit de organisatie wervend.