Sorteren, printen, vouwen, snijden, stapelen, nieten...

Algemeen
Het dendert aan de J.H. Dunantstraat 81 van de industriële klussen door Odion Het Watermerk.
Het dendert aan de J.H. Dunantstraat 81 van de industriële klussen door Odion Het Watermerk. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Het dendert aan de J.H. Dunantstraat 81 in Krommenie. Hier worden namelijk allerlei industriële klussen gedaan door Odion Het Watermerk. Dit is de zorgorganisatie die sinds 2020 in het hoekpand gehuisvest is. De groep ‘industrieel’, één van de zes groepen van Odion Het Watermerk, doen op alle doordeweekse dagen allerlei werkzaamheden, zoals inpakken, sorteren, printen en mailings.

Het is stoer en afwisselend werk kun je wel zeggen. De machines staan dagelijks te ronken en de opdrachten lopen uiteen van het printen en nieten van boekjes tot het sorteren van babykleding. Ook maandbladen, ‘levensboeken’ en kerstkaarten worden geprint en er worden kerstpakketten verpakt.

“Wat wij doen, is maatwerk”, vertellen Ine en Marjan, persoonlijk begeleiders bij Odion Het Watermerk. “We spreken een opdracht door met de klant en stemmen een deadline en prijs af. Dan gaan we na welke handelingen erbij komen kijken en welke cliënten de opdracht het beste kunnen doen. Bij elke opdracht hebben zij een eigen, repeterende taak die zij leuk vinden en waarin ze goed zijn. Tegelijkertijd controleren wij continu de kwaliteit. Het eindresultaat is daardoor goed en de klant gaat altijd tevreden naar huis.”

Dankzij de kwaliteit en het maatwerk zien Ine en Marjan klanten regelmatig terugkomen. “Maar dat niet alleen. Klanten weten ook dat zij iets goeds doen door bij ons een opdracht te plaatsen”, aldus Ine en Marjan. “De cliënten zijn bij het hele proces betrokken. Zij bellen de klant, maken de rekening op en zijn erbij als de klant het komt ophalen. De cliënten doen mee en betekenen iets voor een ander.”

Geen vraag te gek

Kortom: bij Het Watermerk is veel mogelijk en geen vraag te gek. Heeft u een opdracht of wilt u weten of een opdracht geschikt is? De medewerkers en cliënten van Odion Het Watermerk gaan graag in gesprek over uw wensen. Dus bel of stap binnen. De winkel is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur. Telefoon: 0299 - 419700.

Bij Odion Het Watermerk werken mensen met een verstandelijke beperking. De industrieel groep staat klaar om uw opdrachten aan te nemen. Geschikte opdrachten zijn bijvoorbeeld printwerk en het verzendklaar maken van een mailing, opdrachten met repeterende handelingen, zoals inpak- en sorteerwerk, en het versnipperen van documenten.