Gluren bij de Buren in tuinen én huiskamers

Algemeen
Beeld van een eerder thuisoptreden tijden Gluren bij de Buren.
Beeld van een eerder thuisoptreden tijden Gluren bij de Buren. (Foto: Karen Langerak)

ZAANSTAD - Op 3 juli vindt Gluren bij de Buren voor het eerst plaats in Zaanstad. Tijdens dit festival vinden er bij alle deelnemende ‘hosts’ door de hele gemeente optredens plaats in huiskamers en tuinen. De organisatie is op zoek naar lokale acts en ‘hosts’. 

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste Zaankanters stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. 

Aanmelden

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag tussen 13.00 en 18.00 uur drie keer dertig minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen. Tot en met 22 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Alle steden en dorpen binnen gemeente Zaanstad doen mee. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Zaanstad en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer. Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei via www.glurenbijdeburen.nl 

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne en ondersteund door FluXus, centrum voor de kunsten in Zaanstad.

FF lekker meegluren....