Thee in Rosarium Vriendentuin op Wereld Plantendag 18 mei

Algemeen
Samen tuinieren in de Rosarium Vriendentuin
Samen tuinieren in de Rosarium Vriendentuin (Foto: Aangeleverd)

KROMMENIE - 18 mei is het Wereld Plantendag. Dan staan we stil bij hoe belangrijk planten voor ons mensen zijn, maar ook hoe mooi en geurig. En onmisbaar als voedsel voor de mens. Met de Rosarium Vriendentuin wordt deze wereldwijde plantendag gevierd. Al is het alleen maar om de plantjes te bedanken voor alles wat ze ons brengen.

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners. Vanaf 14.30 uur wordt van de planten uit eigen moestuin thee gezet en daar serveren ze een Zaans chocolaatje bij. Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden, maar neem zelf een theekopje mee. Eventueel ook eigen stoeltje.

Leuke activiteiten

Het is de bedoeling dat in de tuin samen getuinierd en geoogst wordt. De organisatoren betrekken graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen en doen dit door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer. Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) te Krommenie. Op dinsdag en vrijdag tussen 15:30 en 17:30 zijn er altijd wel mensen.

Meer Informatie: Rosarium Vriendentuin. Ook op Facebook. Meer informatie over en opgeven voor deze activiteit kan bij Nora Swagerman, n.swagerman@planet.nl

Locatie: Rosarium Vriendentuin, rosariumpark, Krommenie, Woensdagmiddag 18 mei, 14:30 uur. Gratis toegang.