Het onbenoembare, horror in het Zaantheater.
Het onbenoembare, horror in het Zaantheater. (Foto: Bart Grietens)

Het Onbenoembare: een horror-detective met plot-twists en cliffhanger in het Zaantheater

Algemeen

ZAANDAM - Wat zien jongeren graag in het Zaantheater? Wat moet er écht verteld worden? 9 juni is de tweede editie van GAST! een nieuw initiatief van het Zaantheater waarbij jonge makers hún droomprogramma voor jongeren realiseren. 

Dit keer is de Zaanse Stef Heijnen-Bakker gastprogrammeur. Hij nodigt theatermaker Jasper van der Pijl uit om zijn spannende voorstelling ‘Het Onbenoembare’ te spelen. Een filmisch horrorverhaal gebaseerd op het werk van H.P. Lovecraft, de grondlegger van het horrorgenre, met video, muziek en cliffhangers.

Spannend en cool

Toen Stef Heijnen-Bakker werd gevraagd als gastprogrammeur voor GAST! wist hij direct dat hij Jasper van de Pijl een podium wilde bieden. Stef: “Ik ben naar veel voorstellingen geweest, maar zoiets als wat Jasper maakt heb ik nooit eerder gezien. Het publiek wordt er compleet door gegrepen, zo spannend is het. Ik weet zeker dat jongeren die nooit naar het theater gaan hiermee zullen ervaren hoe cool toneel kan zijn.”

Monsterlijk kind

Het ‘Onbenoembare’ is geïnspireerd op The Unnamable – een kort horrorverhaal van Howard Phillips Lovecraft, over een mysterieus, monsterlijk kind dat in de late 17e eeuw wordt geboren in het dorpje Arkham, Massachusetts. Jasper bewerkte dit verhaal tot een detective, compleet met plot-twists en cliffhangers.

Jasper vertelt dat Lovecraft tijdens zijn leven een vrij onbekende schrijver was, maar dat zijn werk zeer invloedrijk is bij latere schrijvers zoals bijvoorbeeld Stephen King. Jasper: “De verhalen van Lovecraft zorgen ervoor dat je volledig in de war raakt. Dat wil ik ook met deze voorstelling bereiken. Dat het publiek met open mond op het puntje van zijn stoel zit en zich afvraagt: “Wat gebeurt hier…?”

Horror trekt aan en stoot af

Zelf is Jasper niet van jongs af aan een horrorfan. ”Toen ik klein was heb ik op een kinderfeestje ‘The Exorcist’ gekeken. Daar heb ik lange tijd nachtmerries aan overgehouden.” Toch trekt horror hem inmiddels juist aan. “Dat is het boeiende aan horror, het trekt je aan en het stoot je af. De voorstelling is zowel grappig als eng”, vertelt Jasper.

Voor theatergangers van 21 jaar of jonger kost een kaartje (met drankje en garderobe) slechts €7,50. Kaarten kun je bestellen via www.zaantheater.nl.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’ Uitgaan 23 jun, 08:54
Afbeelding
Concert in Kerk van Krommeniedijk Uitgaan 23 jun, 08:46
Afbeelding
Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers Sport 23 jun, 08:44
Afbeelding
Fietser en scooterrijder gewond in Westzaan 112-nieuws 23 jun, 02:27
Afbeelding
Brand op zolder van woning Zaandam 112-nieuws 22 jun, 21:17
Afbeelding
Steekincident in Zaandam 112-nieuws 22 jun, 13:04
Afbeelding
Zaanse textielkunstenares Giannina Rijsdijk schittert op ZomerSalon Royaal Uitgaan 22 jun, 12:01
Afbeelding
Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans Uitgaan 22 jun, 08:28
Afbeelding
Nol & Debora in ‘de Bul’ Uitgaan 22 jun, 08:21
Afbeelding
Expositie Schilderskring Zaanstreek Noord in Weefhuis Uitgaan 22 jun, 08:14
Afbeelding
HV Zaanstreek viert 60-jarig bestaan Sport 21 jun, 13:55
Afbeelding
Open Tuinendagen in Westzaan Algemeen 21 jun, 13:08
Afbeelding
‘Molenaarsambacht heeft onder jongeren zeker toekomst’ Algemeen 21 jun, 13:01
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief