Linksboven: Nuriye Yoldas (Nur Culinair), rechtsboven: Mabel van den Top (Atelier Mabel) en  Katinka de Boer (Zorgbegrip).
Linksboven: Nuriye Yoldas (Nur Culinair), rechtsboven: Mabel van den Top (Atelier Mabel) en Katinka de Boer (Zorgbegrip). (Foto: aangeleverd)

Wie wordt Beste Zaanse Zakenvrouw 2022?

Algemeen

ZAANDAM - Nuriye Yoldas (Nur Culinair), Katinka de Boer (Zorgbegrip) en Mabel van den Top (Atelier Mabel) zijn genomineerd voor de Beste Zaanse Zakenvrouw 2022. Wie met de prijs naar huis gaat blijkt pas op dinsdag 7 juni tijdens het ZaanLinQ Event.

Het vrouwennetwerk van de Zaanstreek is organisator van deze zakenmeeting en verkiezing die op feestelijke wijze plaatsvindt in het Zaantheater.

Mabel van den Top van Atelier Mabel

Mabel van den Top is een geboren en getogen Zaanse die zich al op negentienjarige leeftijd bij de Kamer voor Koophandel inschreef als ondernemer voor haar onderneming Atelier Mabel.

“Best wel op tijd want ik zat ondertussen nog vol in de studie. Ik wist echter welke kant het op zou gaan want al heel jong waren fotografie en styling mijn passie. Ik ben altijd een ondernemend type geweest. “Never a dull moment’ is mijn mantra.”

“Werk je met mij, en dus met Atelier Mabel, dan kun je rekenen op unieke beeldbelevingen die een krachtig podium vormen voor vrouwelijke rolmodellen die niet alleen zichzelf, maar ook hun visie willen laten zien. Ik combineer samen met mijn team de passie die je voelt voor wat je doet met een commerciële blik op wat je nodig hebt om optimaal impact te maken in een uniek visueel totaalconcept. Dat vertalen we vervolgens naar een bijzonder beeldverhaal waarin jij de hoofdrol speelt.”

“Wat een klant recentelijk over mij zei raakt de kern: ‘Atelier Mabel fotografeert met gevoel. Maakt connectie dwars door de lens. En verbinding op een wijze die iedere vrouwelijke ondernemer laat stralen.”

Katinka de Boer van Zorgbegrip wijkverpleging

Katinka de Boer heeft acht jaar geleden haar bedrijf Zorgbegrip wijkverpleging opgericht.

“Van huis uit ben ik verpleegkundige. Gedurende mijn carrière heb ik nog een aantal studies gevolgd, met als laatste een Master Bedrijfskunde. De kennis van de praktijk gecombineerd met de theorie maakt dat er een stevige basis ligt voor de toekomst. Voorlopig blijft het studeren even voor wat het is en wil ik mijn aandacht volledig geven aan het besturen van Zorgbegrip.”

“In de corona periode is het ons goed gelukt om alle cliënten in de Zaanstreek van zorg te blijven voorzien. Sterker nog, dankzij ons team dat met elkaar de schouders eronder heeft gezet heeft de organisatie een groei mogen doormaken. Goed leiderschap vind ik belangrijk. Het is belangrijk om een in een krappe arbeidsmarkt, goede mensen te vinden die bij je willen (blijven) werken. Thuiszorg is een heel belangrijke schakel is in de zorg. Er werken bij ons hoog gekwalificeerde mensen met de juiste inzet en kennis, dit waarborg ik door hier als leidinggevende veel oog voor te hebben.”

“Omdat ik kan meepraten met de werkvloer, kunnen we ons goed onderscheiden van andere zorgorganisaties. Mijn enthousiasme om constant naar verbeteringen te zoeken maakt dat we nooit stil blijven staan! Ik wil met deze verkiezing andere jonge, vrouwelijke ondernemers inspireren om te doen wat zij belangrijk vinden.”

Nuriye Yoldas van Nur Culinair

Nuriye Yoldas besloot na een jarenlange carrière bij de bank, waar ze onder meer directeur was, het roer om te gooien en Nur Culinair op te richten.

“Het plotselinge overlijden van mijn moeder, die heerlijke authentieke Turkse gerechten bereidde, speelde daarin mee. Ik besloot de traditie van mijn moeder voort te zetten en organiseerde etentjes voor familie en vrienden. Ondanks het feit dat ik toen nauwelijks kookte. Ik ben geboren in Turkije en getogen in mijn eveneens prachtige moederland Nederland. Twee landen waar ik ontzettend veel van houd. Hoewel het niet altijd even gemakkelijk was om met twee verschillende culturen op te groeien, beschouw ik mezelf absoluut als een bevoorrecht mens. Bevoorrecht omdat ik de leuke dingen van beide culturen kan combineren, neem bijvoorbeeld de Turkse gastvrijheid en de Hollandse nuchterheid.”

“Van directeur tot traiteur? Dat is een behoorlijke carrière-switch hoor ik regelmatig. Mijn leven! En wat ben ik blij met deze ommezwaai. Ik ben trots op wat ik heb neergezet en hoop het nog heel lang te kunnen doen.”

Kaartverkoop

Tijdens het ZaanLinQ Event is televisiepresentatrice Anita Witzier gastvrouw en astronaut André Kuipers spreker. De ontspannen sfeer die perfect is om te netwerken, het sterke programma en de lekkere hapjes kenmerken onder meer het event dat inmiddels voor de tiende keer wordt gehouden. Goed om te weten: het event mag dat door het circa 150 onderneemsters tellende vrouwennetwerk worden georganiseerd, ook zakenmannen zijn welkom!

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.zaanlinq.nl

(v.l.n.r.) Nuriye Yoldas (Nur Culinair),Mabel van den Top (Atelier Mabel) en  Katinka de Boer (Zorgbegrip).

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Sloeproeien bij Slag om de Zaan Uitgaan 24 jun, 09:09
Afbeelding
Tweede druk wandelgids ontdek heden en verleden van Krommenie Algemeen 24 jun, 09:01
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Volgende stap voor woningbouwplannen Slachthuisstraat Algemeen 23 jun, 11:40
Afbeelding
‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’ Uitgaan 23 jun, 08:54
Afbeelding
Concert in Kerk van Krommeniedijk Uitgaan 23 jun, 08:46
Afbeelding
Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers Sport 23 jun, 08:44
Afbeelding
Fietser en scooterrijder gewond in Westzaan 112-nieuws 23 jun, 02:27
Afbeelding
Brand op zolder van woning Zaandam 112-nieuws 22 jun, 21:17
Afbeelding
Steekincident in Zaandam 112-nieuws 22 jun, 13:04
Afbeelding
Zaanse textielkunstenares Giannina Rijsdijk schittert op ZomerSalon Royaal Uitgaan 22 jun, 12:01
Afbeelding
Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans Uitgaan 22 jun, 08:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief