Lezing over samenvoeging zaandorpen tot Zaanstad

Algemeen
Hans Luiten brengt een pakkende lezing voorzien van veel foto’s en kaartjes.
Hans Luiten brengt een pakkende lezing voorzien van veel foto’s en kaartjes. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN - In Buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44 wordt zondag 11 september vanaf 14.00 uur de eerste Arie Lemslezing gehouden. De Zaanse historicus Hans Luiten zal spreken over Zaanstad 1974, een bestuurlijke samenvoeging na 175 jaar ruzie.

De lezing was al eerder gepland, maar moest wegens corona worden uitgesteld. Aanleiding is dat Zaanstad in 2024 50 jaar bestaat. De lezing is een aanrader voor zowel degene die nog heimwee heeft naar de oude dorpen, als degene die niet begrijpt waarom de samenvoeging zo lang op zich liet wachten.

Hans Luiten heeft in het buurtcentrum een reputatie opgebouwd door de pakkende voordracht van zijn lezingen, voorzien van veel foto’s en kaartjes. Deze keer komen de inkomsten ten bate van het Arie Lemsfonds. Dit fonds zamelt jaarlijks geld in om een of meer goede doelen te steunen.

De toegangsprijs voor de lezing is € 10,-. Betalen kan voor aanvang.  De volledige opbrengst is voor het Arie Lemsfonds, dat daarmee goede doelen in de Zaanstreek steunt. 

Wil je zeker zijn van een plaats? Reserveer die dan via info@arielemsfonds.nl.