Burgemeester Jan Hamming wil TikTokles

Algemeen
Wie helpt burgmeester Jan Hamming betere TikToks te maken?
Wie helpt burgmeester Jan Hamming betere TikToks te maken? (Foto: aangeleverd)

ZAANSTAD - Burgemeester Jan Hamming heeft sinds kort een TikTok-account: @burgemeester_Zaanstad. Hij heeft inmiddels de eerste video’s gedeeld en er zijn ruim 500 mensen die hem volgen. Maar hij wil graag beter worden in goede TikToks maken en zoveel mogelijk Zaanse kinderen en jongeren bereiken. Daarom zoekt de burgemeester naar jonge Zaanse TikTokkers die hem les willen geven. 

Oproep: jonge Zaanse Tiktokkers gezocht die burgemeester willen helpen

De burgemeester doet een oproep: “ben jij of ken jij een influencer die mij wil uitleggen hoe ik goede TikToks maak? Laat dan van je horen!”

Hoe kan je dat doen?

De beste Zaanse TikTokkers weten natuurlijk zelf het best hoe ze de burgemeester kunnen bereiken. Maar hier toch een paar manieren op een rij: Maak een TikTok waarin je de burgemeester tagt: @burgemeester_Zaanstad. Misschien kan je hem meteen de eerste tips meegeven. Volg @burgemeester_Zaanstad op TikTok en stuur hem een berichtje. Hetzelfde kan op Instagram, via @janhamming of Facebook, via Burgemeester Zaanstad. Mocht je het “ouderwets” willen aanpakken dan mag je ook een mailtje sturen naar j.hamming@zaanstad.nl

Waarom de burgemeester op TikTok?

De afstand tussen kinderen en jongeren en de gemeente is soms heel groot. Wat een gemeente doet kan saai lijken en dat terwijl de gemeente regelmatig dingen doet of besluiten neemt die impact hebben op de levens van jonge mensen. De burgemeester wil graag via TikTok in contact met jonge Zaankanters komen om uit te leggen wat de gemeente doet, maar ook om te horen waar jongeren zich zorgen over maken en wat ze belangrijk vinden.

“Als burgemeester mag ik heel veel Zaanse mensen ontmoeten, ook veel jongeren en kinderen”, zegt Jan Hamming. “Wat ik merk is dat kinderen vaak geweldige ideeën hebben om Zaanstad mooier te maken. Ook vragen ze zich af wat de gemeente voor hun doet. Met mijn TikTok wil ik ook digitaal directer contact hebben met Zaanse jongeren en kinderen. Ze mogen me alles vragen wat ze willen en ik zal dingen laten zien die ik als burgemeester meemaak. Ik hoop dat jonge Zaankanters dit leuk vinden en ik hoop ook dat ik inspirerende vragen en ideeën van mijn volgers ga krijgen”.