GG/RMcD Huis Emma gedreven naar zege

Feest in de Groen Geel hal
Feest in de Groen Geel hal (Foto: Eyecons/KK)

STREEK - De twee wedstrijden in de Korfballeaugue waar de Zaanse vertegenwoordigers GG/RMcD Huis Emma en KZ/Thermo4U bij betrokken waren kenden op voorhand al de nodige hooggespannen verwachtingen. De Wormers voldeden aan die ‘eis’ waar de Koogers hun niveau niet voldoende wisten te halen.

Bij KZ bleef Marjolijn Schenk geblesseerd langs de kant terwijl ook Marijn van den Goorbergh afwezig was. Dat (en meer) maakte dat KZ matig aan het duel begon. Bij PKC was het Sanne van der Werff die er bij 8-2 al vijf in had liggen. Bij KZ werd voor rust al gewisseld: Esther Cordus en Anouk Haars werden van vak gewisseld om Van der Werff uit te schakelen. Het mocht niet baten getuige de ruststand van 14-4.

De tweede helft opende KZ aanzienlijk beter. In de eerste vijf minuten van de tweede helft werd al meer gescoord dan in de hele eerste helft. Het mocht helaas niet tot een beter resultaat leiden. In feite was het alleen Anouk Haars die het niveau bij KZ haalde. Tekort dus om het PKC echt lastig te maken. En was de 28-18 nederlaag een logisch gevolg. Op de ranglijst staat KZ nu op de achtste positie met 4 punten

Spanning ten top

In Wormer was het na afloop van de partij tegen LDODK/Rinsma Modeplein (een team dat opteert voor een plek bij de Top 4) groot feest na een nipte maar verdiende 21-20 zege.?Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Na tien minuten stond LDODK al met 1-7 voor. Toch verdween die ruime voorsprong en was er bij Groen-Geel in het tweede deel van de eerste helft een hoofdrol voor Carlo de Vries en Terrenc Griemink. Beide hadden met vier goals een groot aandeel hadden in de comeback van de thuisploeg. Belangrijk in die fase de groene kaart die Julian Frieswijk kreeg dat maakte dat hij vlak voor rust noodgedwongen gewisseld werd. De 12-12 ruststand bood nog volop perspectief.

Bij een stand van 13-15 was het Terrenc Griemink die het juiste voorbeeld gaf en zijn ploeg weer naast LDODK zette. Het verschil wilde maar niet in de score tot uiting komen (17-17). Pas nadat Thomas Schagen met zijn eerste twee treffers van de avond op viel kwam de thuisploeg voor het eerst op twee goals verschil zetten. In de slotfase kwamen de Friezen terug tot 21-20 maar was de resterende tijd tekort om de Groen Gelen het feestje te ontnemen. Dat maakt dat Groen Geel nu samen met LDODK, Blauw-Wit en DOS’46 op vijf punten uit vijf duels staan.

Komend weekeinde gaat Groen Geel op bezoek bij KCC/CK Kozijnen waar KZ thuis DOS’46 gaat ontvangen. Ook dit zijn weer wedstrijden waar de Zaanse korfballers winst moeten kunnen boeken. Dat de League een spannende competitie blijft wordt wekelijks getoond.