Preventietraining woninginbraken

Algemeen
Westerwatering is een mooie wijk om in de wonen maar wordt helaas ook goed gevonden door het dievengilde. Hoe maak je de kans op een inbraak kleiner?
Westerwatering is een mooie wijk om in de wonen maar wordt helaas ook goed gevonden door het dievengilde. Hoe maak je de kans op een inbraak kleiner? (Foto: Dirk Karten)

ZAANSTREEK - In de Zaandamse wijk Westerwatering vinden er steeds meer woninginbraken plaats. Dit is zorgelijk. Op maandag 13 februari houden de gemeente Zaanstad, politie Zaanstreek-Waterland en het buurtpreventieteam een bijeenkomst over hoe je de kans op een woninginbraak verkleint.

De bijeenkomst vindt plaats in school het Compaen, Nieuwendamstraat 6 in Zaandam. Wijkwethouder Stephanie Onclin verzorgt het welkomstwoord. Vervolgens komt een fictieve inbreker langs van Allerto. Dit is een ervaren oud-politiespecialist. Hij legt uit hoe een inbreker te werk gaat en wat je zelf kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen.

Hoe gaat insluiper aan het werk?

De ‘inbreker’ is voorafgaand aan de bijeenkomst Westerwatering ingegaan en is bij diverse woningen ‘ingeslopen’. Tijdens de bijeenkomst laat hij door middel van foto’s en video’s voorbeelden zien van plaatsen in Westerwatering die inbraakgevoelig zijn.

Bewoners zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. Graag even aanmelden via OOV@Zaanstad.nl in verband met de catering. De preventietraining begint om 19.30 en eindigt om 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur met koffie/thee en koek).