Actiedag voor Turkije en Syrië op IKC De Werf goed voor 6000 euro

Algemeen
De actiedag bij De Werf leverde een geweldige opbrengst op voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië en Turkije.
De actiedag bij De Werf leverde een geweldige opbrengst op voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië en Turkije. (Foto: IKC De Werf)

ZAANDIJK -  De kinderen van school IKC De Werf, Koperslagerstraat 2, hebben op 15 maart een grandioze dag meegemaakt. Deze dag stond in het teken van een actie voor de door aardbevingen getroffen gebieden in Turkije en Syrië. Toen de kinderen in de media hoorden van de aardbeving, werden er meteen vragen gesteld over hoe zij hulp konden bieden. Al gauw kwamen er goede ideeën die geld konden opbrengen voor het goede doel. Het idee voor een grote Actiedag was geboren. 

Voorafgaande aan de actiedag kregen de kinderen van groepen 5 tot en met 8 de nodige informatie van gastspreker Ümit Budak, kennisspecialist Turkije en Midden-Oosten van de Gemeente Zaanstad. Hij heeft de kinderen verteld over de situatie in Turkije, waar ook zijn familie te maken heeft gehad met de gevolgen van de aardbeving. Dit verhaal heeft de kinderen extra gemotiveerd voor de actiedag.

Activiteiten

Zo begon de dag met een sponsorloop door alle kinderen van de school. Waarbij de jongste deelnemers werden aangemoedigd door de oudere kinderen. Die mochten daarna hun best  doen om zoveel mogelijk rondjes te lopen waarmee geld bij elkaar gelopen werd voor het goede doel. In de aanloop naar 15 maart hebben de kinderen producten gemaakt voor de verkoop. Maar ook lekkere hapjes, taart en cupcakes. Deze spullen werden verkocht tijdens de markt op het schoolplein. Binnen in de school werden kinderen geschminkt en tattoos gezet. Er waren videogames en er werd zelfgemaakte verlichting verkocht. De dag werd afgesloten met een spectaculaire veiling waar producten en diensten van ouders geveild werden. Zoals een auto-onderhoudsbeurt, fitness abonnement, een prachtig schilderij gemaakt door één van de ouders, een huisoptreden door een kleinkunstenaar meester Martin, enz.

“Het was voor de kinderen een topdag waarop we met elkaar de schouders hebben gezet onder helpen van anderen die deze hulp zo hard nodig hebben. De teller van de opbrengst van de dag loopt nog op, maar wordt voorlopig geklokt op € 6.000. Een bedrag dat we zullen overmaken naar Giro 555”, laat de schoolleiding weten.