Na een moeizame start won favoriet VV Zaanstad alsnog van Coniche Topvolleybal Zwolle.
Na een moeizame start won favoriet VV Zaanstad alsnog van Coniche Topvolleybal Zwolle. Foto: Eric Visch

Zaanstad plaatst zich voor kampioenspoule

Algemeen

Na een moeizame start won favoriet VV Zaanstad alsnog van Coniche Topvolleybal Zwolle. (Foto: Eric Visch)<br />Na een moeizame start won favoriet VV Zaanstad alsnog van Coniche Topvolleybal Zwolle. (Foto: Eric Visch)
ZAANDAM - Met Coniche Topvolleybal Zwolle als tegenstander leek zondag 10 februari een dag zonder zorgen te worden voor Zaanstad heren 1. Zwolle, op dit moment laatste in de eredivisie, is met een schrale zeven punten de hekkensluiter van de eredivisie en moet zich na deze wedstrijd gaan voorbereiden op de play-outs.

Zondag 3 februari zorgden de volleyballers uit de Zaanstreek voor een spektakel door te stunten tegen de landskampioen Lycurgus: 3-1 winst. Dus lijkt alles te kunnen in Zaanstad, die hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie met een thuiswedstrijd mochten eindigen. Nadat directe concurrent VoCaSA zaterdag met 3-1 verloor van Taurus, waren de play-offs voor Zaanstad al een feit. Een wedstrijd zondag dus zonder druk, een tegenstander waartegen gewonnen kon worden en natuurlijk met het thuispubliek in het achterhoofd, leek Zaanstad op papier de favoriet te zijn.

Zaanstad begon echter slordig met veel eigen fouten. Sandor Rieuwers, coach van Zaanstad, vroeg de eerste time-out al bij een stand van 5-8 aan. Dit kon het spel van Zaanstad niet omzetten, waarna de Zaankanters bij 6-11 de tweede time-out moesten inlassen. Zwolle kreeg door het matige spel van Zaanstad meer vertrouwen en sleepte de eerste set met 17-25 binnen. Zaanstad begon opgewekter aan de tweede set en kwam vooral met wilskracht op voorsprong. Het team begon te leven, maar door enkele persoonlijke fouten bleef het lang spannend. Zaanstad sleepte de set nipt met 25-22 binnen. In de derde en vooral vierde set kon het team het iets betere spel vasthouden. Er volgden een aantal harde smashes en verschillende mooie killblocks. Zaanstad trok dan ook in de derde en vierde set (25-22 en 25-18) aan het langste eind, wat resulteerde in een 3-1 overwinning.

Het was het slotstuk van de reguliere competitie in de eredivisie volleybal. Zaanstad heeft zich na de winst op Zwolle als vijfde voor de kampioenspoule in de eredivisie volleybal geplaatst. Deze start voor Zaanstad zondag 24 februari met een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht. De vereniging rekent erop dat volleybalminnend publiek uit de Zaanstreek en omstreken de ploeg in de kampioenspoule komt aanmoedigen.

Afbeelding
Brons voor Zaanse Roller Club Pauwin op NK Showrijden Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuw kleurrijk initiatief: De Zaanse Regenboogprijs Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Stembus voor Zaanse Top500 per 1 februari geopend Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Honig Breethuis gesloten vanwege 'grote voorjaarsschoonmaak' Uitgaan 30 jan, 09:38
Afbeelding
Lycurgus-Hygiëa op het podium bij rayonwedstrijd Sport 30 jan, 09:25
Afbeelding
Pand aan LT Roggeplein gesloten voor zes maanden Politie 30 jan, 09:05
Afbeelding
Bijbelstudie 'Wie is Jezus?' Uitgaan 29 jan, 09:44
Afbeelding
Auto begint te branden tijdens het starten in Assendelft 112-nieuws 29 jan, 09:40
Afbeelding
Het personeel fonds (deel 1) Uit de Fabriek Geklapt 29 jan, 08:42
Afbeelding
Buurtbus 456 zoekt vrijwilligers Algemeen 28 jan, 09:37
Afbeelding
'Zolang we vrijwilligers kunnen krijgen is er toekomst voor De Zonnebloem' Uitgaan 28 jan, 07:00
Afbeelding
Extra subsidie voor verduurzamen bedrijventerreinen Algemeen 27 jan, 09:26
Afbeelding
Na drie jaar uitspraak over busbrugboete Algemeen 27 jan, 09:00
Afbeelding
Verkleed als Zonnebloem van Van Gogh tijdens Festival ZIN Uitgaan 27 jan, 07:00
Afbeelding
Twee keer brand in cel van gevangenis Westzaan 112-nieuws 26 jan, 15:07
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.