Schapenscheerfeest bij Darwinpark

Nieuws

ZAANDAM - De schapen trekken zondag 18 mei weer hun warme jas uit. Dat doen ze natuurlijk niet zelf, want daarvoor komt de schapenscheerder langs. Daar maakt kinderboerderij Darwinpark uit Zaandam altijd een feestelijke gebeurtenis van.
Om 11.00 uur begint de kinderboerderij verspreid over de dag met het scheren van al haar schapen. Vorig jaar had het Darwinpark ook de schaapskudde van het Westerwindpad, het pad dat langs de rand van de wijk Westerwatering loopt, te gast. Misschien zijn die er dit jaar ook weer bij.
Er is die dag nog veel meer te doen. Er staat een springkussen, er wordt geschminkt en bezoekers kunnen een broodje bakken. Nieuw dit jaar is de strobak. Bij dit onderdeel komt het aan op behendigheid, kracht en snelheid. Dit alles speelt zich af in een bak met stro. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Naast koffie en fris kan er het een en ander gesnoept worden. Ook is de suikerspinnenkoets er weer.
De toegang voor het feest is gratis, maar voor verschillende onderdelen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Om 16.00 uur is het feest weer afgelopen. Meer informatie is te vinden op de website van het Darwinpark: www.nme-zaanstreek.nl. Kinderboerderij Darwinpark is gelegen aan De Weer 31 in Zaandam en is ook via de ingang bij natuurmuseum E. Heimans te bereiken. De kinderboerderij is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.