In de Volgspot

‘Zaantheater neemt ons serieus’

Nieuws
Chris is sinds 2010 gepensioneerd, maar zit niet stil.
Chris is sinds 2010 gepensioneerd, maar zit niet stil. (Foto: Susan Nortier)

ZAANDAM - Achter de schermen, voor de schermen, bij de kassa, in de foyer: in het theater gebeurt altijd wat. In deze rubriek volgen we bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en andere figuranten die regelmatig bij het Zaantheater over de vloer komen. Wie zijn zij, wat doen zij, en welke rol speelt het theater in hun leven?

Chris de Mey woont in Purmerend. Daar is een theater, maar toch gaat Chris graag naar Zaandam. ‘Toen mijn vrouw en ik voor het eerst bij het Zaantheater kwamen, viel de enorm ruime en mooie foyer met voldoende zitplekken ons meteen op. Toen waren we verkocht. Bovendien vinden we de brede programmering fijn.’ Sinds een jaar is Chris ook actief vrijwilliger bij het Zaantheater. Op de vacature in het Dinsdagmiddagteam reageerde hij meteen. “Tijdens het sollicitatiegesprek vroeg ik of we alleen kaarten moesten scannen of dat het meer inhield. Toen hoorde ik dat wij invloed hadden op de invulling van de dinsdagmiddagprogrammering. Nou, toen was ik om.”

Prettige groep

Chris is sinds 2010 gepensioneerd, maar zit niet stil. Naast zijn inzet bij het Zaantheater is hij gids bij het fort bij Edam en helpt hij bij een hospice. Het Dinsdagmiddagteam voldoet aan zijn verwachtingen. “Het is een prettige groep en we worden door het theater serieus genomen. Het is ook een leuk proces: we blikken met elkaar vooruit naar het nieuwe seizoen en bepalen dan welke voorstellingen we gaan bekijken om te zien of het past in de serie. Als we alles gezien hebben, maken we een shortlist en definitieve selectie.”

Verrast worden

Chris en zijn vrouw gaan regelmatig ‘s avonds naar het Zaantheater. “We houden van toneel, muziek en cabaret. Onlangs zagen we het toneelstuk The Mousetrap. Ik heb het boek van Agatha Christie niet gelezen, ik wilde verrast worden.” Wat betreft de dinsdagmiddagserie voor volgend theaterseizoen kijkt Chris vooral uit naar een aantal voorstellingen. “Ik heb zin in Blue Grass Countrymen, want ik houd van country, en ik verheug me erg op de voorstelling van Debby Petter.”