Leerlingen De Golfbreker met E-Waste Race op de bres voor recycling

Nieuws
Wie helpt de schoolkinderen van De Golfbreker mee met inzamelen?
Wie helpt de schoolkinderen van De Golfbreker mee met inzamelen? (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN – De leerlingen van groep 6a van basisschool De Golfbreker in Westerkoog zijn op zoek naar defecte kleine huishoudelijke apparaten om ze te laten recyclen. Eva en Shaylin leggen uit wat hun deelname aan de E-waste Race inhoudt:

“De E-waste race is een wedstrijd tussen tien scholen uit een regio (in dit geval Zaanstad), waarbij je zoveel mogelijk elektrische apparaten moet verzamelen. De school die de meeste apparaten inzamelt, wint een schoolreisje naar Nemo. Dat willen wij natuurlijk graag winnen!”

Maar dat is niet de enige reden dat de scholieren meedoen. “Wij doen ook mee omdat het beter is voor de natuur als de apparaten worden gerecycled. De grondstoffen raken namelijk op, dus kunnen die gehaald worden uit oude apparaten. In de mijnen waar grondstoffen uit de aarde worden gehaald, is vaak kinderarbeid. Daar zijn wij ook tegen!”

Een nobele wedstrijd waarbij je dus zaken als je kapotte broodrooster, föhn, afstandsbediening, koffiezetapparaat etc bij de school kunt inleveren. Inleveren kan als De Golfbreker open is en tot 22 juni.

Zie ook www.ewasterace.nl