Leer de oude kunst van het ‘takken vlechten’

Nieuws
Soms is een trap handig om hoger gelegen takken te snoeien, soms een medetuinier die een handje (letterlijk) toesteekt....
Soms is een trap handig om hoger gelegen takken te snoeien, soms een medetuinier die een handje (letterlijk) toesteekt.... (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Op De Rosarium Vriendentuin in het Rosariumpark kun je zaterdag 30 maart de oude kunst van het ‘takken vlechten’ leren. 

Meewerkdag in Rosarium Vriendentuin

De vrijwilligers gaan dan de uitlopers van de houtril weer terug vlechten. “Dit hedgebending is een oude kunst die vandaag de dag minder bekend is. Dus deze dag kan ook bedoeld zijn om deze ‘oude kunst’ te leren en zelf ergens anders toe te passen. En natuurlijk maken we er ook een gezellige dag van met koffie en koek”, aldus de initiatiefnemers. Aanvang 11.00 uur. 

Iedereen die graag in de buitenlucht bezig wil zijn, buurtmoestuinen een warm hart toedraagt of gewoon nieuwsgierig is hoe het gaat met dit beetje dwarse bewonersinitiatief in een openbaar park is wees welkom.

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners. Het is de bedoeling dat er samen wordt getuinierd en geoogst. Veel buurtbewoners zijn welkom om op dit mooie stukje Zaans groen mee te doen aan activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark). Op de eerste woensdagmiddag van de maand zijn er altijd wel mensen.

Een schutting van gevlochten takken.