Deze 10 BN’ers komen uit Zaanstad

Nieuws
Zanger Wolter Kroes is geboren in Wormerveer.
Zanger Wolter Kroes is geboren in Wormerveer. (Foto: Roy Beusker)

ZAANSTAD - In gemeente Zaanstad zijn tal van Bekende Nederlanders opgegroeid en geboren. Maar welke BN’ers komen er allemaal uit Zaanstad? Hieronder vind je 10 BN’ers die uit gemeente Zaanstad komen!

Bekende Nederlanders uit Zaanstad

Deze 10 BN’ers komen uit gemeente Zaanstad:

  • Wolter Kroes
  • Marit van Bohemen
  • George Baker
  • Tim Klijn
  • Rayen Panday
  • Najib Amhali
  • Ronald Koeman en Erwin Koeman
  • Randy Fokke
  • Jonna Fraser
  • Mariëlle Tweebeeke

1. Wolter Kroes

Wolter Kroes, geboren in Wormerveer, is een bekende Nederlandse zanger en entertainer. Met zijn aanstekelijke nummers en charismatische optredens heeft hij een prominente plaats verworven in de Nederlandse muziekwereld. Kroes staat bekend om hits als Ik heb de hele nacht liggen dromen en Viva Hollandia, waarmee hij menig feest en stadion in vuur en vlam heeft gezet. Zijn energieke optredens en herkenbare stem maken hem geliefd bij een breed publiek.

2. Marit van Bohemen

Marit van Bohemen, geboren in Wormerveer, is een bekende Nederlandse actrice en presentatrice. Ze heeft een indrukwekkende carrière in zowel theater, film als televisie. Van Bohemen is onder meer bekend van haar rollen in series als Voetbalvrouwen en Gooische Vrouwen. Ook heeft ze vele jaren ervaring als presentatrice, onder andere bij het programma CampingLife. Met haar veelzijdige talent heeft ze een blijvende indruk achtergelaten in de Nederlandse entertainmentindustrie.

3. George Baker

George Baker, geboren in Hoorn, is een iconische Nederlandse zanger en songwriter. Hij is bekend van hits als "Una Paloma Blanca" en "Little Green Bag" met de popgroep George Baker Selection. Met zijn unieke stem en tijdloze muziek heeft Baker internationale roem vergaard. Zijn nummers blijven geliefd en worden nog steeds regelmatig gedraaid op radiostations over de hele wereld. George Baker is een trotse vertegenwoordiger van de Nederlandse muziekscene.

4. Tim Klijn

Tim Klijn, geboren in Wormerveer op 30 juni 1979, is een Nederlandse diskjockey. Hij is vooral bekend als presentator van de 538 Ochtendshow op Radio 538 en de Veronica Middagshow op Radio Veronica. In 2024 won hij zowel de Radioring voor Beste Presentator als die voor Beste Programma met zijn ochtendshow. Met zijn energieke presentatiestijl en brede muziekkennis heeft hij een grote schare luisteraars aan zich weten te binden.

5. Rayen Panday

Rayen Panday, geboren en getogen in Zaandam, is een veelgeprezen Nederlandse stand-up comedian en cabaretier. Met zijn scherpe humor en innemende persoonlijkheid weet hij publiek van alle leeftijden te amuseren. Panday staat bekend om zijn gevatte observaties over het alledaagse leven, culturele verschillen en maatschappelijke kwesties. Hij heeft meerdere succesvolle theatervoorstellingen op zijn naam staan en treedt regelmatig op in theaters en op comedyfestivals door heel Nederland.

6. Najib Amhali

Najib Amhali, opgegroeid in Krommenie, is een bekende Nederlandse cabaretier en acteur van Marokkaanse afkomst. Hij brak door in de Nederlandse entertainmentwereld met zijn unieke comedy-stijl en charismatische podiumoptredens. Amhali staat bekend om zijn humor die vaak gebaseerd is op persoonlijke ervaringen, culturele diversiteit en maatschappelijke thema’s. Met zijn succesvolle theatershows en optredens in films en televisieprogramma’s heeft hij een prominente plaats verworven binnen de Nederlandse entertainmentindustrie.

7. Ronald Koeman en Erwin Koeman

Ronald Koeman en Erwin Koeman, allebei geboren in Zaandam, zijn legendarische figuren in het Nederlandse voetbal. Als voormalig profvoetballers speelden ze allebei voor FC Groningen en PSV. Ronald speelde verder voor onder andere Barcelona, Ajax en Feyenoord, Erwin voor KV Mechelen. Na hun spelerscarrières gingen de gebroeders Koeman de trainerswereld in, waar ze indruk maakten met succesvolle stints bij verschillende clubs en bij het Nederlands elftal.

8. Randy Fokke

Randy Fokke, geboren in Zaandam, is een Nederlandse actrice. Ze studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2008 en heeft sindsdien diverse rollen vertolkt in zowel televisie als film. Bekendheid verwierf ze onder andere door haar optredens in series zoals Harkum, Toren C, en Sluipschutters. Naast haar acteer carrière heeft ze ook als filiaalmanager Ilse in reclamespots van Albert Heijn gespeeld.

9. Jonna Fraser

Jonna Fraser, al jaren woonachtig in Zaandam, is een bekende Nederlandse rapper en zanger. Met zijn unieke stijl en oprechte teksten heeft hij een prominente plaats veroverd in de Nederlandse muziekscene. Fraser brak door met hits als Do or Die en My love. Zijn muziek wordt gekenmerkt door een mix van rap, R&B, soul en melodieuze hooks. Met zijn talent en veelzijdigheid blijft Jonna Fraser een van de meest invloedrijke artiesten in Nederland.

10. Mariëlle Tweebeeke

Mariëlle Tweebeeke, geboren in Koog aan de Zaan, is een gerenommeerde Nederlandse journaliste en presentatrice. Ze staat bekend om haar scherpe interviews en professionele presentatiestijl. Als een van de gezichten van Nieuwsuur, een toonaangevend actualiteitenprogramma, brengt ze dagelijks belangrijke nieuwsontwikkelingen en achtergrondverhalen naar de Nederlandse huiskamers. Haar integriteit en betrokkenheid bij haar vak maken haar een van de meest gerespecteerde journalisten van het land.