De ZadenBieb is geopend in Zaandam en Krommenieden

Nieuws
In De Bieb Zaandam en De Bieb Krommenie kom je tegenwoordig ook een Stekjes- en Zadenbieb tegen.
In De Bieb Zaandam en De Bieb Krommenie kom je tegenwoordig ook een Stekjes- en Zadenbieb tegen. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Het is lente! En dat betekent: tijd om zaadjes te planten! In De Bieb Zaandam en De Bieb Krommenie kom je tegenwoordig ook een Stekjes- en Zadenbieb tegen.

Daarbij is het mogen de zaden te kiezen die je nieuwsgierig maken of graag wilt hebben om te planten. Neem ze gratis mee en zaai de zaden in een pot, perk of moestuin. Geef de zaden een beetje liefde en aandacht en je zal zien dat ze uitgroeien tot de mooiste planten. Heb je plant zaden gemaakt? Dan voegt de Bieb daar graag een aantal van toe aan de eigen collectie. 

‘De Bieb voelt zich mede-verantwoordelijk voor gezond leefklimaat’ 

Facilitaircoördinator Eva Zuiderveld vertelt: “De Bieb voelt zich medeverantwoordelijk voor een goed en gezond leefklimaat. We hopen actief bij te dragen aan bewustwording over het thema duurzaamheid en willen een voorbeeld zijn voor inwoners en andere organisaties in de Zaanstreek. De Stekjes- en Zadenbieb past hier goed bij. Door het lenen, ruilen en doneren van zaden ontstaat, op steeds meer plekken, een grotere zadencollectie. Hierdoor dragen we, met elkaar, bij aan een grotere biodiversiteit en dat is winst voor de natuur en daarmee uiteindelijk voor ons!” 

De ZadenBieb is aangesloten bij de Zadenbibliotheek Nederland, zie daarvoor debieb.nl/stekjes-zaden