Nieuwjaarsconcert met Amarilli's Sunshine

Nieuws

KOOG AAN DE ZAAN - In de historische Kogerkerk geeft het blokfluitensemble Amarilli's Sunshine zaterdagmiddag 6 januari het traditionele Nieuwjaarsconcert. Solistische medewerking verleent de organist Merk Rijken.

Amarilli's Sunshine bespeelt blokfluiten van sopranino tot grootbas. Bij enkele stukken zullen drie van de zes spelers ook zingen. Het programma is opgebouwd rond het lied ‘Amarilli mia bella’ met als ondertitel ‘liefdesgeschiedenissen in de muziek’. Het lied loopt als rode draad door het programma. Het wordt zelfs in een jazzy versie gespeeld in een bewerking door Guido van Oorschot.
De liefde speelt een belangrijke rol in de literatuur en liedkunst van de zestiende en zeventiende eeuw. Meestal gaat het om de platonische liefde zoals in het lied Là vêr l’aurora van Palestrina op tekst van Petrarca, dat ensemble ‘Amarilli’s Sunshine' zingt en speelt. Maar ook de zinnelijke liefde komt aan bod in liedjes en als instrumentale bewerking, zoals ‘Unter den Linden grüne’ van Sweelinck, dat Merk Rijken op het koororgel zal spelen.
Het concert dat georganiseerd wordt door de Stichting Vrienden van de Kogerkerk begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.15 uur. Toegang vrij.