Zaanstad dames 1 klaar voor competitie

Nieuws

KOOG AAN DE ZAAN - Zaanstad dames 1 promoveerde vorig seizoen naar de eerste divisie. In de voorbereiding zijn de dames goed van start gegaan in de nationale bekercompetitie. Ze plaatsten zich na een 3-2 nederlaag tegen Spaarnestad dames 1 en 3-0 winst tegen PDK Huizen dames 2 voor de volgende ronde.
Vooraf aan de bekerwedstrijden bespiegelde Robin Bhaggan het aankomende seizoen. Afgelopen jaren heeft de nieuwe trainer/coach van Zaanstad dames 1 in het buitenland getraind, maar vorig seizoen besloot hij terug te keren naar Nederland. "Ik ben bezig mijn eigen bedrijf Pitstart te beginnen en dat kan ik het beste vanuit Nederland doen. Via via kwam ik in contact met Zaanstad, dat een nieuwe trainer zocht. Ik ben gaan kijken voor de zomer en het sprak me aan. Een net gepromoveerd team met mogelijkheden bij een vereniging die vooruit wil."
Na de zomer is de voorbereiding gestart. Robin: "Het duurde even, maar sinds drie weken zijn we bijna compleet en zijn we hard aan het werk. Basis van vrouwenvolleybal is de verdediging. Met Jirrin er weer bij, net terug van vakantie, en Lara als libero kunnen we bouwen aan een stevige passlijn. Wel zijn we direct begonnen om meer systeem in verdedigend opzicht te krijgen: heldere afspraken, wie staat waar en wie pakt welke bal. Tevens hebben we met Ingerlise en Masja twee zeer ervaren spelverdeelsters die de bal goed bij de aanvalsters kunnen neerleggen."
De Zaanse dames trainen momenteel twee keer per week. Robin: "Liever zou ik meer trainen. Met deze beperkte trainingsomvang leg ik vooral de nadruk op verbeteren van de sterke kanten en lef in het spel te brengen. Om echt goed aan mindere punten te kunnen werken heb je gewoonweg veel meer trainingsuren nodig."
Robin is met de nodige ambitie begonnen bij Zaanstad: "Graag wil ik helpen om het Zaanse damesvolleybal (opnieuw) op de kaart te zetten. Dat betekent afspraken maken met het team over hoe we dat gaan bereiken en zorgen voor faciliteiten. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden. Voor dit seizoen wil ik om te beginnen graag met dames 1 goed meedraaien in de eerste divisie."