‘Jongeren langer thuis wonen? Dan zolder verbouwen tot woonruimte’

Partnerbijdrage
Siemensma Aannemersbedrijf krijgt vaak vragen om een niet-gebruikte ruimte in woningen om te bouwen tot geschikte woonruimte.
Siemensma Aannemersbedrijf krijgt vaak vragen om een niet-gebruikte ruimte in woningen om te bouwen tot geschikte woonruimte. (Foto: aangeleverd)

BEVERWIJK - Steeds meer (jonge) mensen kunnen in deze tijd amper aan een betaalbare woning komen. Het is één van de grote opdrachten die een nieuw kabinet in ons land moet gaan oplossen. Gemakkelijk is de opdracht niet. Siemensma Aannemersbedrijf weet daar alles van. Het bedrijf aan de Brink 10 in Beverwijk wordt indirect met dit landelijk woningtekort geconfronteerd. ‘Siemensma’, dat in de IJmond en in de Zaanstreek heel wat klanten heeft, krijgt vaak vragen om een niet-gebruikte ruimte in woningen om te bouwen tot geschikte woonruimte.

,,Als wij bij klanten komen, merken wij dat vooral jonge mensen langer thuis blijven wonen omdat zij zelf geen geschikte woning kunnen vinden”, vertelt Danny Siemensma, eigenaar van het gelijknamig aannemersbedrijf in Beverwijk. ,,Er wordt ons dan gevraagd om een zolder te verbouwen tot een geschikte woonruimte. Wij kunnen dit regelen en voor elkaar krijgen.”

Als ‘Siemensma’ met een dergelijke opdracht te maken krijgt, bellen ze de klant op voor een afspraak om langs te komen. Danny: ,,Wat wij doen is het volgende: we gaan naar de klant die zijn of haar wensen kenbaar maakt. Wij vertellen wat wij doen. Wij focussen ons op het plaatsen van dakkapellen en kunststof kozijnen. Ook kunnen wij de zolder isoleren. Verder doen wij aan uitbouwen.’’ 

‘Wij bouwen ruimte geheel naar wens om met plezier thuis te werken’

Maar het zijn niet alleen jonge mensen die langer thuis wonen bij hun ouders en op zolder een eigen woonruimte creëren, waarmee ‘Siemensma’ wordt geconfronteerd. Het aannemersbedrijf krijgt ook het verzoek om een ruimte om te bouwen waar gewerkt kan worden. Danny: ,,Mensen gaan ook steeds meer thuiswerken. Dan bouwen wij de ruimte geheel naar wens om zodat er met plezier thuis gewerkt wordt. Een geheel eigen kantoorruimte dus. Die kan onder dezelfde voorwaarden gecreëerd en geregeld worden.”

Wie meer hierover wil weten kan contact opnemen met Siemensma Aannemersbedrijf, Brink 10 in Beverwijk, 0251-213017, info@jssiemensma.nl. Zie ook www.jssiemensma.nl