Brons voor Zaanse Roller Club Pauwin op NK Showrijden

Sport
Het plezier straalt er vanaf.
Het plezier straalt er vanaf. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – Afgelopen zaterdag heeeft het Nederlands Kampioenschap Showrijden in Almere plaatsgevonden. Het kwartet van Zaanse Roller Club Pauwin heeft met een ijzersterke prestatie de derde plek weten te behalen.

“Al vroeg in de ochtend ging onze delegatie op pad”, vertelt Kirsten Jacobs die de PR & Communicatie voor de club onder haar hoede heeft. “Daisy, Luna, Roos en Luna mochten in de ochtend voor de laatste keer trainen in de Topsporthal van Almere. De laatste puntjes op de i. Rond 13.30 uur waren er al veel clubleden om ons kwartet aan te moedigen. Om 14.50 uur mocht ons team de vloer op. Ze hebben daar een choreografie laten zien van Sylvia Pistorius en Daphne Stormbroek. Het thema: Mysterieuze bruiden. De muziek komt uit de film Corps Bride van Tim Burton. Trainers Ylona en Nina hebben de meiden in de afgelopen maanden met veel passie en toewijding getraind. De showkleding is door Sandy en Debbie gemaakt met hulp van Ylona en Jolanda ook meegeholpen. De schmink is bedacht en aangebracht door Tara. Het totaal plaatje was helemaal kloppend, het zag er prachtig uit.”

‘Het plezier straalde er vanaf’

Het kwartet heeft het opgenomen tegen zes andere sterke kwartetten van clubs overal uit het land. “Van begin tot einde hebben de meiden gereden als nooit te voren. Ook het plezier straalde er vanaf. En deze prestatie was goed voor een derde plek; brons! Dus op het podium. Een ongekend knappe prestatie die meer dan verdiend beloond is met de bronzen medaille. Wij zijn super trots op deze prestatie.”

Brons! De derde plaats op het NK is binnen.