Teleurstelling in Zaanse korfbaltop

Groen Geel in de aanval
Groen Geel in de aanval (Foto: Eyecons/KK)

STREEK - De twee Zaanse Korfballeague afgevaardigden GG/RMcD Huis Emma en KZ/Thermo4U kijken ongetwijfeld teleurgesteld terug op het weekeinde. Beide teams verloren hun wedstrijd. Dat maakt het voor de Wormers erg lastig de nacompetitie nog te ontlopen waar voor de Koogers de Top 4 (Play Off) verder weg lijkt dan gewenst.

GG/RMcD Huis Emma – KCC/CK Kozijnen

In de Wormer hal opende KCC, gesteund door een flink legioen, in de wetenschap dat zij zich met een overwinning veilig konden spelen. Groen-Geel had de punten meer dan hard nodig om nog zicht te houden op directe handhaving. Hoewel aan Wormer kant Kevin Dik ouderwets flink op schot was bleek het verschil bij rust na een tussentijdse 11-11 toch een fikse 11-15.

De invalbeurt van Lindsy Krop bij Groen-Geel bleek van grote waarde voor haar ploeg. Twee doelpunten van Krop verkleinden het gat naar twee (16-18).  Ook Kevin Dik bewees zijn waarde in de tweede helft want hij hield Groen-Geel nog in de race. Eigenhandig zette hij zijn ploeg terug op gelijke hoogte (20-20) en zo ontspon zich een heel spannende slotfase waarin KCC met 20-22 zegevierde en daarmee zeker is van lijfsbehoud. Voor Groen Geel zijn de komende wedstrijden van groot belang om met een gerust hart de de strijd in te gaan van de nacompetitie waarin degradatie moet kunnen worden ontlopen.

DOS’46 – KZ/Thermo4U

Om de aansluiting met de top-4 niet te verliezen moest KZ winnen van DOS. De ploeg die zich op haar beurt  kon verzekeren van lijfsbehoud bij winst. Na negen minuten korfballen stond er een 4-4 stand op het bord, maar richting de pauze kon DOS’46 een klein gaatje slaan (11-8).Na rust duurde het lang voor dat de ballen gingen vallen.

De doelpunten waren schaars in de tweede helft maar op het moment dat het verschil weer vier punten was (14-10) leek de klus lastig te worden voor de bezoekers. Zoë Engel kwam in op de plek van Anouk Haars en forceerde meteen twee goals en ook Marjolijn Schenk deed vijf minuten voor tijd een duit in het zakje (16-14). Verder liet de gastheer het niet komen en met een 20-15 winst weet DOS’46 zich verzekerd van nog een seizoen in de Kenonz Korfbal League waar voor KZ de kansen op het halen van de play-offs verkeken lijken.

Programma

Zaterdag 11 maart ontvangt KZ het puntloze Unitas waar Groen Geel op zondag 12 maart op bezoek gaat bij ‘angstgegner’ Blauw Wit A. Daaropvolgend (19-3) aat KZ op bezoek bij Fortuna en Groen Geel (18-3) bij PKC. In de laatste speelronde (25-3) komt DVO naar Koog aan de Zaan en DOS’46 naar Wormer.