Succesvol seizoen Twiskemolenloopseizoen afgesloten

Sport
Bloemen en blije gezichten bij de winnaars.
Bloemen en blije gezichten bij de winnaars. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Afgelopen zondag werd de laatste Twiskemolenloop van het seizoen gehouden. Nico Hemelaar, drijvende kracht achter de loop, blikt terug op een succesvol eerste seizoen na de coronatijd. 

“Bij de eerste edities van het seizoen moesten de lopers hun weg weer even terugvinden naar AC Waterland, maar vanaf december waren we elke editie uitverkocht. Om de lopers een optimale wedstrijd te bezorgen hanteren we een maximum van 650 lopers en die geven we dan ook al onze aandacht en zorg. Meer dan 3000 lopers stonden afgelopen seizoen aan de start. Opvallend was het grote aantal parcoursrecords die dit seizoen sneuvelden, vooral op de langere afstanden.”

Jeugd

Keimpe Kemper ging er op de 1500 meter wederom met de winst vandoor in 6:23 minuten. Op de drie kilometer finishte Maartje Rol als eerste in een tijd van 12:33 minuten. Maartje heeft ook al drie jaar het parcoursrecord van de 1500 meter op haar naam staan. Als tweede finishte Sam Bolsman uit Landsmeer. Hij werd eerste jongen in een tijd van 13:41 minuten.

Benjamin Namane uit Amsterdam was de snelste man op de vijf kilometer in een tijd van 18:20 minuten. Nathalie Bartels uit Zwanenburg was de snelste vrouw in een tijd van 21:20 minuten.

Parcoursrecords

Ingrid Klaassen startte deze zondag op de tien kilometer. Ingrid is inmiddels een bekend gezicht op de atletiekbaan van AC Waterland en heeft afgelopen seizoen al twee parcoursrecords verbroken: op de tien én zestien kilometer. Ook deze zondag liep ze meer dan een halve minuut af van het parcoursrecord, haar eigen record dus, met een tijd van 36:55 minuten. De snelste man op de tien kilometer was Jacques Tuijp uit Edam, met een tijd van 35:28 minuten.

Op de zestien kilometer was de snelste man Rens Dekkers met 57:50 minuten. Jorinde Havinga uit Amsterdam liep een persoonlijk record met 1:12:53 en was daarmee de snelste vrouw. Op de halve marathon verbrak Esther Hoezen uit Bennekom met 1:23:34 het parcoursrecord. Zij liep bijna een minuut sneller en had hiermee ook meteen een persoonlijk record te pakken. Oscar Sondermeijer was de snelste man met 1:16:38.

De volgende Twiskemolenloop is op zondag 1 oktober. De inschrijving is al geopend.

Afbeelding
Afbeelding