ZV De Ham ZC op naar 100 jaar

Sport
Karel Schuurman, Gert Slot, Frank Abbing, Hans Commandeur en Margreet Scholtens allen 50 jaar lid
Karel Schuurman, Gert Slot, Frank Abbing, Hans Commandeur en Margreet Scholtens allen 50 jaar lid (Foto: aangeleverd)

STREEK - De kop is er vanaf. De kop van een nieuwe bestuursperiode. Want onlangs heeft ZV de Ham ZC haar eerste ALV gehouden met het vorig jaar aangetreden bestuur. De Ham is een topsportclub waar ambitie, sportiviteit en binding belangrijke factoren zijn en waar je veilig kan sporten.

In de ALV werd een presentatie gegeven over wat de nieuwe bestuurders aantroffen in hun inwerkperiode, wat er gedaan is en waar het bestuur naar toe wil. De ALV was het roerend met het bestuur eens om de ingeslagen weg te vervolgen. De bestuurssamenstelling gaat veranderen en de ALV is gevraagd daarmee akkoord te gaan.

Het dagelijks bestuur blijft bestaan uit Wim IJsseldijk (voorzitter), Monique Bodd (secretaris), Marc Faber (penningmeester) en Bianca Meester (wedstrijdzwemafdeling). Nieuwe bestuurders zijn geworden Yvette van Diepen die met name de instroom en de jeugdafdeling vertegenwoordigd en Ilse Schoens-Ofman die communicatie voor haar rekening neemt. Een bestuurslid namens de Waterpolo afdeling is nog niet gevonden.

Toekomstbestendigheid

De Ham richt zich op de toekomstbestendigheid van de vereniging en de ontwikkeling van eigen kweek om bij zowel waterpolo als de wedstrijdzwemmen op het hoogste niveau van Nederland te kunnen acteren. Dit geldt ook voor leden die topscheidsrechter, coach of trainer willen worden. Hiervoor is meer geld nodig dan er aan contributie binnenkomt vandaar dat er een sponsorcommissie in het leven is geroepen die een sponsorplan heeft ontwikkeld en een Club van 100 heeft geïntroduceerd. Uitgangspunt wordt ook dat er evenementen worden georganiseerd die geld op gaan leveren. Tevens zal er nadrukkelijk gelet moeten worden op de uitgaven.

Jubileumjaar

In 2024 bestaat zv de Ham zc 100 jaar en zal het hele jaar door een jubileumjaar kennen. De jubileumcommissie is druk bezig in kaart te brengen wat er zoal georganiseerd gaat worden. Gestart wordt met een Nieuwjaarsevenement en aansluitend een nieuwjaarsreceptie, uiteraard zal er een officiële moment van het 100 jarig bestaan middels een receptie komen aan het eind van de zomervakantie 2024.

De vergadering werd afgesloten met het uitreiken van jubileum De Ham speldjes. De afgelopen jaren heeft dat niet plaatsgevonden en het nieuwe bestuur heeft dat nieuw leven ingeblazen. Alle leden die 50, 40 of 25 jaar lid zijn komen in aanmerking voor een dergelijk De Ham speldje evenals de leden van verdienste en de ereleden.