AV Zaanland wisselt van voorzitter

Sport
De Zaanland accommodatie aan het Meester J.A. Laanplein
De Zaanland accommodatie aan het Meester J.A. Laanplein (Foto: Aangeleverd)

ZAANDAM - Bij een atletiekvereniging is het stokje overgeven een veel gebruikt ritueel. De estafettes worden met regelmaat gelopen. Dat voorzitters het stokje overdragen is wat zeldzamer. Bij AV Zaanland staat maandag de Algemene Ledenvergadering op de kalender en zal Fons Kuijk (huidig preses) Leo Walraven als zijn opvolger introduceren. 

Maandag 18 maart zal vanaf 20.00 uur de atletiekclub haar Algemene Ledenvergadering houden in de eigen kantine “de kleine Oranjeboom.” Traditioneel zullen voorafgaand aan de vergadering de prestatieprijzen worden uitgereikt. 

Natuurlijk zal het bestuur middels jaarverslagen verantwoording afleggen over het afgelopen jaar en zijn er voor het huishoudelijk reglement nog wat puntjes op de i te zetten. Verder zal de uitwerking van het beleidsplan kort besproken worden. 

Op de website van ‘zijn’ club geeft de afscheidnemend voorzitter aan dat het een bijzonder avond zal worden. “Voor mij bijzonder is dat mijn voorzitterschap die avond stopt. Er zal door de leden dus ook een opvolger benoemd moeten worden.” 

 Zijn opvolger is in de Zaanstreek wijd en zijd bekend. Zo is hij nauw betrokken bij “Zaandijk Leeft” dat o.a. de Jaarmarkt ‘Kaike en Koiere Markt’ organiseert, maar ook de “1000 van Zaandijk”, een loop die samen met AV Zaanland wordt georganiseerd. Jong en oud, recreanten en wedstrijdlopers lopen dan 1 kilometer over de Lagedijk, tussen gemaal ‘t Leven en molen de Bleeke Dood. Ook is Walraven nauw betrokken bij het meerdaags theatraal en muzikaal festival ‘Zaandijk Aan Tafel!’. Een dorpsfeest dat is gebaseerd op eetverhalen van 100 Zaandijkers.  Daarnaast is hij bestuurslid van het Honig Laan Fonds en penningmeester van de nieuwswebsite De Orkaan.