Waterpoloërs Daan Bakker en Chris van den Dobbelsteen met Jong Oranje naar EJK

Sport
Daan Bakker en Chris van den Dobbelsteen, jeugdige waterpoloërs van Zv de Zaan, hebben zich met Jong Oranje geplaatst voor het EJK .
Daan Bakker en Chris van den Dobbelsteen, jeugdige waterpoloërs van Zv de Zaan, hebben zich met Jong Oranje geplaatst voor het EJK . (Foto: Hanny van den Dobbelsteen-Box)

ZAANDAM -  Daan Bakker en Chris van den Dobbelsteen, jeugdige waterpoloërs van Zv de Zaan, hebben zich met Jong Oranje geplaatst voor het EJK , welke in de eerste week van september in Zagreb (Kroatië) wordt gehouden.

De twee Zaandammers en hun teamgenoten plaatsten zich afgelopen week in het Roemeense Boekarest door in hun  kwalificatietoernooi alle vier de poulewedstrijden ruimschoots te winnen.

Lithouwen werd met 25 - 2 verslagen. Cyprus kwam er ook niet aan te pas: 21 - 3. Terwijl Oekraïne de nederlaag nog redelijk beperkt hield: 13 - 8. Tegen thuisland Roemenië was Oranje weer niet te houden. Ondanks de steun van de vele Roemeense supporters, moest het thuisland uiteindelijk genoegen nemen met een 19 - 11 nederlaag. Wel plaatste Roemenië zich ook voor het EJK door achter Oranje als tweede te eindigen.