Wat was het toch gezellig op Koningsdag in Wormerveer een paar jaar geleden...
Wat was het toch gezellig op Koningsdag in Wormerveer een paar jaar geleden... (Foto: aangeleverd)

Wie heeft er in Wormerveer een zaaltje?

Uitgaan

WORMERVEER – “Het is de laatste wens van onze vriend Tom den Elzen; het organiseren van een benefietfeest om zo geld in te zamelen voor de eigen stichting én de stichting Vaarwens. Maar daarvoor hebben we wel een zaaltje nodig waar maximaal 150 mensen in passen”, vertelt Niels Bolhoeve, bestuurslid van de stichting Kinderkoningsdag Wormerveer.

Feest stichting Kinderkoningsdag Wormerveer ter nagedachtenis voorzitter Tom den Elzen

Onder het motto ‘zet kinderen voor één dag op de troon’ hebben initiatiefnemers Niels Bolhoeve en Tom den Elzen het wijkfeest voor kinderen uit Wormerveer opgezet. Inmiddels is het uitgegroeid naar ‘het` gratis feest voor kinderen tot twaalf jaar in Zaanstad. Helaas verloor de 45-jarige Tom op 15 maart 2021 de ongelijke strijd tegen de kanker.

Stichting gaat door

“We verloren onze voorzitter en grote vriend in slechts negen maanden tijd”, zegt Niels die nu samen met Remko Uljee, en andere leden van de vriendengroep van Tom, de wensen van hun vriend willen vervullen. “We hadden de plannen al met Tom en zijn vrouw Chantal besproken en ze vonden het een goed idee. De stichting gaat dus verder. Alleen lukte het door corona helaas nu nog niet om wat te mogen organiseren. Daarom hebben we de datum van het benefietfeest moeten verschuiven naar zaterdag 19 maart 2022.”

Warme reacties

Het is mooi om op de Facebookpagina van de stichting de warme reacties te lezen van vrienden, familie en kennissen die gelijk hun hulp toezegden. Waarbij het ook weer gelijk mensen tegenkomt die altijd hun goede hart laten spreken zoals DJ ‘Happy Wouter‘ Verkleij.

“Maar ook Anne Kos en Joost Kroes van Lust Culinaire Catering hebben toegezegd de hapjes grotendeels te sponsoren. De vraag is alleen nu: waar kunnen we in Wormerveer ons feest volgend jaar vieren?”, vraagt Niels zich hardop af.

Financiële buffer

Met het feest wil de vriendengroep niet alleen Tom gepast eren maar tegelijk een financiële buffer leggen voor de stichting. Want ook al kan er geen wijkfeest plaatsvinden, de kosten van opslag, verzekeringen etc. gaan gewoon door en er komt weinig geld binnen.

“Daarom hebben we nu het idee om een entree voor het feest in 2022 te vragen van 50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen. De wens van tom was dat er ook een deel van de opbrengst naar de stichting Vaarwens (individuele gratis dagtochten met mensen die in hun laatste levensfase verkeren, zie www.stichtingvaarwens.nl) gaat. Waarbij we hopen dat er dan nog zo’n 20 euro per persoon overblijft voor onze eigen stichting”, legt Niels uit. Bij de entreeprijs inbegrepen de lekkere hapjes van Lust Culinaire Catering, onbeperkt drinken en natuurlijk muziek en volop gezelligheid. Het feest begint om 18.00 uur en duurt tot middernacht.

Los van het feest zelf bestaat de mogelijkheid Vriend te worden van de stichting. Zie de Facebookpagina: @kinderkoningsdagWormerveer.

Professionaliseren

Los van de benefietavond wordt er gewerkt aan het voortbestaan van de stichting. Zo wordt er onder meer door het bestuur een nieuwe voorzitter gezocht, nieuwe sponsors, leden voor diverse commissies en het maken van een nieuwe website.

“We werken aan het verder professionaliseren van de stichting. Wie mee wil werken kan een mailtje sturen naar: koningsdagwormerveer@hotmail.com Of kijken op onze Facebookpagina voor meer informatie. Waarbij we vooral hopen op iemand die een zaaltje in Wormerveer beschikbaar kan stellen op zaterdag 19 maart 2022”, besluit Niels.

De vrienden van Tom (tweede van rechts) zetten zich in om het werk van de voorzitter van de stichting Kinderkoningsdag Wormerveer voort te zetten.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Winkeldief verstopt zich in sloot 112-nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Auto te water in Assendelft 112-nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Open huis bij Volkstuinvereniging Krommenie Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Kalverpolder wandeltocht Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Zaandammer Jan Geerling brengt op sterfdag ode aan The King of Rock and Roll Algemeen 16 aug, 08:14
Afbeelding
‘Zaan de Wandel geeft heel veel energie’ Algemeen 15 aug, 14:37
Afbeelding
Zaantheater zoekt vrijwilligers voor jongeren flexpool Werken 15 aug, 14:30
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Algemeen 15 aug, 11:40
Afbeelding
Nog tot en met zondag Smash Devil toernooi bij K.Z.T.V. Sport 15 aug, 09:15
Afbeelding
Schietincident in Koog aan de Zaan is nog een mysterie 112-nieuws 15 aug, 02:56
Afbeelding
Scooter met twee vrouwen hard tegen auto gereden in Zaandam 112-nieuws 15 aug, 00:48
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief