Wandelvrijmarkt 2.0 vervangt zondag 12 september tweedaagse Zaandijker Jaarmarkt

Uitgaan
Kinderen kunnen zich bij Marije Ponsioen van PonsiGrime laten schminken.
Kinderen kunnen zich bij Marije Ponsioen van PonsiGrime laten schminken. (Foto: aangeleverd)

ZAANDIJK – “We hebben maar liefst 190 deelnemers die meedoen aan de Wandelvrijmarkt, extreem veel”, vertelt Rob Meijns. De mede-organisator van de Zaandijker jaarmarkt is nu bezig met versie 2.0, oftewel coronaproof Kaike & Koiere. Samen met Cynthia Dewi en Patrick Leerling is hij druk bezig met de voorbereidingen van het altijd drukbezochte Zaanse evenement. Het trio heeft de organisatie overgenomen van Jan Duyvis. De wandelvrijmarkt vindt dit jaar op één dag plaats: zondag 12 september.

Geen gesleur, verkoop uw oude spullen bij de voordeur

Onder het motto “geen gesleur, verkoop uw oude spullen bij de voordeur” zijn bijna 200 Zaandijkers verkoper vanuit de eigen voortuin. De aanmeldingen zijn inmiddels gesloten. 

De deelnemers kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur hun waren aanbieden. Het publiek kan zo op veilige afstand tussen de locaties ‘kaike & koiere’ in oud Zaandijk én Rooswijk.

Hotspots

“Daarnaast zijn we bezig met twintig ‘hotspots’ op de route. Je moet dan denken aan een voetbalclinic bij vv Zaandijk, kookdemonstraties etc.”, licht Rob een tipje van de sluier op.

Route

De hele route slingert door de wijken en is maar liefst vijftien km lang. 

Kijk voor de route op www.zaandijkleeft.nl/zaandijkermarkt/

Rob: “We hopen dat zowel de standhouders als het publiek er een (coronaproof) feestje van maken in de straat en bij de hotspots!”