My Land: Oekraïense voorstelling in het Zaantheater

Uitgaan
De Recirquel Company komt op 13 april naar het Zaantheater met een voorstelling gemaakt door zeven van de meeste getalenteerde Oekraïense circusartiesten.
De Recirquel Company komt op 13 april naar het Zaantheater met een voorstelling gemaakt door zeven van de meeste getalenteerde Oekraïense circusartiesten. ((Foto: Rachel Neville))

ZAANDAM - De Recirquel Company komt op 13 april naar het Zaantheater met een voorstelling gemaakt door zeven van de meeste getalenteerde Oekraïense circusartiesten. Via dans, acrobatiek en muziek, beelden zij in My Land persoonlijke verhalen uit over de liefde voor hun thuisland.

Het toeval wil dat lang voordat de oorlog uitbrak My Land al op het programma van het Zaantheater stond. Een voorstellingen waarin Oekraïense artiesten een ode aan hun geboorteland brengen. Een hedendaagse, verhalende circusvoorstelling waarin de artiesten bewegen over een met aarde bedekte grond, terwijl ze beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. De voorstelling bestaat uit dans, acrobatiek, Tartaarse en Moldavische muziek, licht, illusie en fysiek theater.

Een beetje troost

Nu met de Russische invasie heeft deze voorstelling plotseling een hele andere lading gekregen. Toch heeft de cast ervoor gekozen om juist nu op te blijven treden. Dat is voor hen emotioneel niet makkelijk, maar tegelijkertijd vinden de artiesten troost in hun liefde voor hun vaderland, hun verlangen naar vrede, vrijheid en veiligheid. Rodion Drahun, een van de artiesten zegt: “Ik ben een artiest uit Oekraïne. In deze moeilijke tijd voor mijn land willen mijn collega’s jullie onze kunst geven. My Land heeft een sterke connectie met Oekraïne. Kom en bekijk de Oekraïense spirit.”

Oekraïense vluchtelingen, gastgezinnen en Oekraïners die al langer in de Zaanstreek wonen, zijn van harte uitgenodigd om gratis naar de voorstelling te komen. Kaarten reserveren kan via de kassa van het Zaantheater: 075 – 6 555 333. Of stuur een mailtje naar info@zaantheater.nl Aanvang 20.00 uur.